Bortom rymdens mörker

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Omslag till albumet. © Oscar Hjelmgren.
Sida ur albumet. © Oscar Hjelmgren.

"Bortom rymdens mörker" är uppföljaren till det 1950- och 60-talsinspirerade science fiction-seriealbumet "De kom från rymdens mörker!" (Man av Skugga Förlag 2010). Detta album, av Oscar Hjelmgren, hämtar följaktligen inspiration, design och referenser (i hundratal) från science fiction- och skräckfilmer från 1970- och 80-talet. Till skillnad från det första, gråskaliga albumet är "Bortom rymdens mörker" helt i färg. Filmer som "Mad Max", "The Terminator", "Alien" och "Night of the Lepus" ingår i den utförliga referenslistan.

Handling

Eftersom huvudpersonen Jack Agar i "De kom från rymdens mörker!" fick vetskap om att jordklotet i framtiden kommer att gå under, ger han sig i denna uppföljare i kast med att resa till framtiden (1970-/80-talet) för att ta reda på vilka specifika faktorer som orsakar Domedagen. När han har fått de svar han söker, ämnar han återvända till 1950-talet för att förhindra jordens undergång på ett tidigt stadium. Under sin yttre och inre resa stöter han på alltifrån mutanter, mördarrobotar och kantiga rymdskepp.

Utgivning

Albumet var en del i Apart Förlags satsning på att underlätta för serieskapare att finansiera sin egenutgivning genom att ge draghjälp med distributionen.

Ytterligare uppföljare

Hjelmgren har tillkännagivit att den Matrix-inspirerade tredje del, som ursprungligen annonserades, inte kommer att släppas. Bristande ekonomi, förlagsdöd och en alltför betungande arbetsbörda har angivits som huvudorsaker till detta.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!