Jimmy Almén

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
SERIESKAPARE
Jimmy Almén
Född:∗ 1968-06-01 (51 år)

Land:Sverige Sverige
Språk:Svenska Svenska

Serier i urval
"Välkommen till 7:e"
"Solo"
Webblänkar
[Jimmy Almén Tecknade bilder]
"Solo" av Jimmy Almén. Från Metro 2000. © Almén.
Camel Adventures © Candyman Productions

Jimmy Almén, född 1968, svensk serieskapare som gett ut och medverkat i ett flertal seriefanzin. Arbetar idag som illustratör och (sporadisk) serietecknare.

Biografi

Jimmy Almén var aktiv i fanzinsvängen under 1980- och 1990-talen. Tillsammans med Jens Prenke gav han ut fanzin som Mastodont, Confused Candy, Oklart och Camel Adventures. Han medverkade även i ett flertal fanzin utgivna av andra.

Professionellt har han bland annat medverkat i Optimals första antologialbum, "Ulv i fårakläder" 1991.

1999 publicerades hans "Välkommen till 7:e" som gästserie i Dagens Nyheter. Serien handlar om vad som händer kring Pärleporten när Gud tar ut en välförtjänt semester. Samma år publicerades några tematiska halvsidessatirer om den svenska arbetsmarknaden i Svenska Dagbladets Näringslivs-del. Året därpå gjorde hans serie "Solo" ett gästspel i tidningen Metro (Stockholmsutgåvan). "Solo" handlade om Solomon Svensson, en separerad småbarnspappa som försöker förena föräldraskapet med singellivet.

Serien "Barrebygg" togs fram på uppdrag av tidningen Byggindustrin 2000, och var en fabeldjursserie om ett litet byggföretag. 2001 tecknade Almén en åtta sidor lång inledning till datorspelet "Intergalactic Bountyhunter" i serieform. Han har även stått bakom flera pornografiska serier för Serie-Fibban, FIB aktuellt och liknande tidningar.

Almén har idag det egna företaget Jimmy Almén tecknade bilder.

Utgivna serier

Fanzin

Medverkan i antologier

Medverkan i tidningar

Övrigt

Mer om Jimmy Almén

Recensioner

Externa länkar