Kangoku Gakuen

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Kangoku Gakuen". Bild av Akira Hiramoto. © Kodansha.

"Kangoku Gakuen" ("監獄学園", eng. "Prison School"), manga av Akira Hiramoto.

Handling

Privatskolan Hachimitsu Academy utanför Tokyo har varit en prestigefylld utbildningsanstalt för enbart flickor men ska nu även anta pojkar. De fem första som antas möts av kyla, då den hemliga, underjordiska, studentkåren har förbjudit all kontakt med dem. Kiyoshi får dock kontakt med Chiyo, en flicka som delar hans intresse för sumobrottning. Pojkarna blir dock anklagade för trakasserier och förda till skolans fängelse för tvångsarbete i trädgården.

Den trio av tjejer som övervakar dem visar sig vara synnerligen hårda, för att inte säga sadistiska. Mari är den hemliga studentkårens ordförande och har god hand med de tama kråkor som hon omger sig med. Meiko är en storvuxen översittare som går omkring med en ridpiska medan Hana är karateexpert och drar sig inte för att använda grovt våld mot pojkarna. Kiyosho börjar gräva en gång för att rymma, då han vill gå på sumomatch med Chiyo, men råkar i trubbel med Hana. Vad han dessutom inte vet är att Chiyo är syster till Mari, vars far också är skolinspektör. Serien är främst ett psykologiskt drama med groteska inslag av våld och erotiska undertoner där könskamp och maktordning belyses.

Publicering

Japan Japan

Följetong i Weekly Young Magazine sedan 2011, hittills (april 2018) 28 volymer från Kodansha.

Usa USA

Utges i USA av Yen Press sedan 2015 under titeln "Prison School".

Priser och utmärkelser

Serien erhöll Kodansha Manga Award 2013 i klassen "best general manga".

I andra media

"Kangoku Gakuen". Mari upprörs när hon ser vad hennes far skolinspektören använder sin dator till. Bild ur animen. © Funimation.

Även en anime för japansk tv i 12 avsnitt 2015 av J.C. Staff. Streamas i USA av Funimation. Följdes av ett OAV-avsnitt 2016.