Kanojo, Okarishimasu

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Kanojo, Okarishimasu", Kazuya möter sin hyr-flickvän Chizuru för första gången. Bild av Reiji Miyajima. © Kodansha.

"Kanojo, Okarishimasu" ("彼女、お借りします"), manga av Reiji Miyajima.

Handling

Den 20-årige studenten Kazuya Kinoshita har just blivit dumpad av sin första flickvän Mami, och är djupt deprimerad. I ett nattligt anfall av ensamhet loggar han in på mobilappen Rent-A-Girlfriend och bokar en låtsasdate med Chizuru Mizuhara till dagen därpå. Chizuru visar sig vara en cool tjej som uppför sig perfekt och trevligt, och de tillbringar tiden med besök på caféer, akvarier och annat, allt mot en fast timpenning. Kazuya finner tröst i detta ytliga umgänge och bokar in fler tider med Chizuru. Hans känslor börjar dock över tid bli lite för djupa för Chizuru, som ser sin verksamhet som sällskapsdam rent affärsmässigt, och inte vill blanda in sitt privatliv. Hon tillrättavisar honom flera gånger när han drar över tiden eller på annat sätt beter sig olämpligt, och hon visar då upp en annan sida av sig själv, som är mindre vänlig utan mer aggressiv och kylig.

Det hela blir mer komplicerat när de båda visar sig gå i samma college, och hon absolut inte vill bli igenkänd eller kännas vid honom för att inte avslöja sitt hemliga arbete för andra. Inte nog med att de ofrivilligt kan mötas vid skolan, de visar sig även dessutom vara grannar i samma loftgång, och Chizuru blir upprörd när Kazuya bryter mot reglerna och ringer på för att be om en ny date. De fortsätter dock att träffas på stan, men de båda snärjs närmare varann när de möter kompisar till Kazuya varpå Chizura får spela rollen av riktig flickvän, och inte minst när Chizuru under en date följer med Kazuya till sjukhuset, där hans mormor plötsligt läggs in efter en kollaps. På sjukhuset visar det sig att även Chizurus mormor är inlagd och de båda äldre damerna blir överförtjusta över att de båda ungdomarna är tillsammans. Chizurus status som föregiven flickvän blir ännu mer besvärlig då Kazuyas gamla flickvän Mami av ren elakhet försöker att förstöra för de två som hon tror är ihop på riktigt.

Publicering

"Kanojo, Okarishimasu", omslag av Reiji Miyajima. © Kodansha.

Mini japan.gif Japan

Följetong i Shuukan Shounen Magazine sedan 2017, hittills samlad i 34 volymer från Kodansha.

Mini usa.gif USA

Utges i USA av Kodansha USA under titeln "Rent-A-Girlfriend", hittills (dec 2023) 22 volymer.

I andra media

Blev en anime 2020 för japansk tv i 12 avsnitt av TMS. Streamad i USA, Italien, Brasilien och Portugal av Crunchyroll. Ytterligare två säsonger med 12 avsnitt vardera följde 2022 och 2023.

En dramaserie för tv i 10 avsnitt sändes 2022 på japanska TV Asahi, med Hiyori Sakurada i rollen som Chizuru.

Kuriosa

Serien har verklighetsanknytning, då det i Japan existerar flera agenturer som hyr ut låtsas-flickvänner som sällskap. Vanligtvis är dessa i åldern 18-35. Folk som känner sig ensamma kan även hyra enbart en vän, en pojkvän eller en hel låtsasfamilj:

  • [1] We Rented A Girlfriend In Japan (YouTube)
  • [2] Japan’s Rent-a-Family Industry (New Yorker)
Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!