Kasen Ibaraki

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Kasen Ibaraki. Bild av Aya Azuma. © ZUN.

Kasen Ibaraki (茨木 華扇), japansk seriefigur i Touhou Project av ZUN.

Publicering

Mini japan.gif Japan

Kasen Ibaraki förekommer i flera av de manga som finns runt Touhou Project:

Figuren

Kasen Ibaraki. Bild av Aya Azuma. © ZUN.

Kasen Ibaraki är huvudpersonen i serien "Wild and Horned Hermit", vars titel syftar på henne. Dock är hon knappast särskild vild, men däremot lever hon som en fri eremit och har sitt hem på en okänd plats. Om hon har horn är en öppen fråga, då hon har två chinjong över vad som ser ut som ett par hårknutar. Hennes eventuella horn kan därmed knappast vara särskilt stora, utan i så fall snarast liknande de som Lum i Urusei Yatsura har. Detta skulle betyda att Kasen liksom Lum är en oni, en sorts varelser i japansk folktro.

En annan märklighet med Kasen är hennes högra arm, som alltid är inlindad i bandage. Möjligen kan detta bero på att hon har förlorat sin riktiga arm, och bär någon slags protes, även om armen verkar vara ihålig. Vidare sitter på hennes vänstra handled en armlänk med en kort kätting. Då hon är hemlighetsfull är det ingen vet vad detta heller beror på. Hennes klädsel i övrigt är normal och består vanligtvis av en vit blus och en grön kjol. Som förkläde bär hon en ärmlös cheongsam med kinesisk halskrage, i form av ett mörkt tygstycke med vinrankemönster och med en stor röd ros som ornament. Hennes hår är halvlångt och rosa. Kasen är alltid vänlig, artig och hjälpsam, både mot människor, monster och djur, men kan vara lite för bestämmande och uppfostrande i sättet mot andra. Kasen är förtjust i både mat och dryck.

Kasen umgås mest med Reimu Hakurei och besöker hennes helgedom Hakurei-templet regelbundet för att ge råd och hjälpa till med olika saker. Även Reimu är dock osäker på vad Kasen klarar av bäst, men uppenbarligen är Kasen bevandrad i fang-shi, en slags magi med många tillämpningar som sägs användas av de odödliga inom taoismen. Kasen säger sig ha känt Reimu länge, men Reimu själv har svårt att minnas när de egentligen först träffades. Kasen tycks ha god hand med djur, och har även ett eget husdjur i form av den namnlösa draken Koutei. Bland andra personer i Gensokyo är Kasen även bekant med Yukari Yakumo, som verkar känna till henne från bergstrakterna och betraktar henne närmast som en jämlike. Kasen verkar dock inte anse att Yukari och hon står på samma sida. Kasen är även vän med färjekvinnan Komachi Onozuka och var inblandad i händelserna när det gamla helvetet djupt under Youkai-berget stängdes ned.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!