Kemono Friends

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Kemono Friends". Bild av Ryuu Naitou. © Kadokawa.

"Kemono Friends" ("けものフレンズ"), manga av Furai och Ryuu Naitou efter design av Kannon Yoshizaki.

Handling

Japari Park är ett stort zoo eller safaripark som ligger på en isolerad ö, där både vanliga och utdöda samt mytologiska djur lever. De har alla antagit en antropomorf, människoliknande, skepnad genom kraften från den mystiska energin Sand-star.

Alla är lyckliga och "friends", men ibland störs lugnet av de så kallade ceruleanerna. Det finns också i parken de märkliga små "lucky beasts", som dock går att vara vän med. Huvudperson i serien är kattflickan Serval. Antalet bifigurer i serien är stort och omspänner de flesta tänkbara djurarter, alla tecknade i gullig moe-stil.

Publicering

Japan Japan

  • "Kemono Friends - Comic à la Carte - Japari Park Hen", antologiserie av olika upphovsmän i 4 volymer 2017 av Kadokawa. Publiceras i USA av Yen Press.
  • "Kemono Friends 2" (av Ryuu Naitou), följetong i Shonen Ace sedan 2019, hittills samlad i 2 volymer av Kadokawa Shoten.

Usa USA

  • "Kemono Friends - Welcome to Japari Park!" av Furai (Fly), i en dubbelvolym 2018 från Yen Press.
  • "Kemono Friends à la Carte", 4 volymer från Yen Press 2019-20.

Tyskland Tyskland

"Kemono Friends" och "Kemono Friends 2" utges i Tyskland av Tokyopop GmbH.

I andra media

"Kemono Friends", med animal girl Serval till höger. Bild ur anime. © Crunchyroll.

"Kemono Friends" var ursprungligen ett mobilspel av Kannon Yoshizaki från 2015 av Mighty Craft, som även har fått ett antal uppföljare.

Blev en anime 2017 för japansk tv i 12 korta avsnitt av Yaoyorozu. En andra säsong kom 2019, med ytterligare 12 avsnitt. Streamas i USA av Crunchyroll.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!