Kyokai Senjo no Horizon

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Kyokai Senjo no Horizon", bild av Hideo Takenaka. © Ascii Media Works

"Kyokai Senjo no Horizon" ("境界線上のホライゾン", eng. "Horizon in the Middle of Nowhere"), manga av Minoru Kawakami och Hideo Takenaka.

Handling

I en mycket avlägsen framtid har mänskligheten flyttat från jorden till ett högre plan, Shenzhou. På grund av krig och ödesmässiga krafter förlorar man denna parallella värld och tvingas återvända till jorden, där enbart det som en gång var Japan förefaller vara beboeligt. Japan delas i feudala stater, som i viss mån motsvarar den gamla världens länder: Afrikanska Unionen, Trés España, Englands flytande öar, United States of India, K.P.A. Italia, Far East, M.H.R.R., Hexagon France och så vidare.

Den folkspillra som en gång var japaner representeras av den flygande staden Musashi, ett enormt krigsskepp som styrs av dess namne, Musashi, en kvinnlig kapten och en så kallad "automated doll". Världen innehåller både mycket avancerad futuristisk teknik, "hubotar", mecha, supervapen samt även gammaldags fenomen som spöken, besvärjelser, demoner, varulvar, alver etc.

"Kyokai Senjo no Horizon", Musashi svävar fram. Bild av Hideo Takenaka. © Ascii Media Works

Krig och allianser uppstår, men denna gång försöker man (dvs Testamentunionen, som härbärgar gamla krönikor) "återskapa" historien utan allt för stora avvikelser för att skapa den "Harmoniska Världen". Man började med år 10000 före Kristus för att arbeta sig framåt. När den egentliga handlingen börjar, skriver vi år 1648 e.Kr. och huvudpersonerna återfinns på Musashi och dess studenter vid Ariadust Academy.

Horizon är en "automated doll" (copy zero-one) återskapad efter en flicka som dött 10 år tidigare. Som "hubot" har hon inga känslor, men försöker lära sig utveckla sådana, inte minst för studentkårens ordförande Tori Aoi, en smått galen man med egendomliga klädvanor som har skuldkänslor för den urspungliga Horizons död. Efter en avsiktlig härdsmälta av Mikawas galne lord tas Horizon till fånga av Trés España för att avrättas. Tori med hjälp av Ariadustakademin befriar henne emellertid, och Musashis kung gör paret till vicekungar. Horizon får därmed tillgång ett av de dödliga supervapnen "De Sju Dödssynderna", Lype Katarripsi, i sin egenskap av arvtagare till Mikawatronen.

Historien har dock nu egendomligt avstannat vid år 1588, Musashi anländer till de flytande öarna, den spanska armadan hotar att invadera Elisabeths England samtidigt som "Double Bloody Mary" ska avrättas. Rykten om tidens ände vid år 1648 och apokalypsen cirkulerar dock och Mushashi försöker få i stånd en allians med drottning Elisabeth.

Publicering

Japan Japan

Följetong i Dengeki Daioh 2011, samlad i 6 volymer från Ascii Media Works 2012-15.

I andra media

"Kyokai Senjo no Horizon", bild ur animen med Horizon Ariadust och Tori Aoi. © Sunrise

Ursprungligen en serie kortromaner av Minoru Kawakami, med start 2008, hittills 25 volymer. Även en anime för japansk tv av Sunrise, två säsonger (2011, 2012) med 13 avsnitt vardera (utgivna i USA av Sentai Filmworks).Ny utgåva 2016. Ett spel för PlayStation kom 2013.