Losers

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"The Losers" är namnet på två olika krigsserier utgivna av DC Comics.

Version I

Startad av DC Comics 1969, då man slog ihop huvudfigurerna från de tidigare krigsserierna "Captain Storm", "Gunner & Sarge" och "Johnny Cloud" till en "specialstyrka" som utförde specialuppdrag i fiendeland under andra världskriget. Deras äventyr publicerades i tidningen Our Fighting Forces. Robert Kanigher skrev avsnitten medan tecknarna varierade. Namnet "Losers" (=Förlorarna) fick gruppen av att alla medlemmar hade gjort bort sig på olika sätt i sina tidigare militära karriärer.

The Losers dödades slutligen under andra världskrigets sista dagar, i en crossover med DC:s maxiserie "Crisis on Infinite Earths" 1985–86.

Version II

Namnet "Losers" togs sedermera över av en annan DC-serie, utgiven på vuxenetiketten Vertigo med start 2003. Denna versionen skapades av Andy Diggle (manus) och Jock (bild).

Handling

Historien handlar om ett CIA-team som under ett uppdrag blir utsatta för ett bakhåll. De upptäcker att den som står bakom det hela är deras handläggare inom CIA, kodnamn Max. Rapporterade döda ger de sig på CIA i ett försök att lista ut vem som förrådde dem, och varför.

Bakgrund

"The Losers" gavs ut i en egen månadstidning 2003–2006. Andy Diggle skrev manus medan tecknare varierade.

I andra medier

2010 kom en spelfilm baserad på Vertigo-versionen av "The Losers". Regissör var Sylvain White, och bland skådespelarna märks Jeffrey Dean Morgan, Zoe Saldana och Chris Evans.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!