Malldiskussion:AgentX9

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Hubba Bubba

Bra jobb. Men jag tycker inte att Hubba Bubba hör hit. Den reklamen publicerades i praktiskt taget alla Semics tidningar under den här perioden. OlaHe 24 september 2009 kl. 07.03 (UTC)

Håller med. Andreas 24 september 2009 kl. 07.29 (UTC)
Glömde att ta bort den. // Sir-L

Mallnamn

Inte för att jag vet ett enda dugg om den här tidningen (möjligtvis har jag något nummer med en serieversion av "Postmannen ringe alltid två gånger), men jag tycker namnet på mallen är lite omständligt. Finns det en anledning till att inte mallen bara heter "Agent X9"? //bnw 24 september 2009 kl. 07.08 (UTC)

När det gäller t.ex. 91:an och Fantomen skiljer vi också på mallen för serien och mallen för tidningen. Eftersom Agent X9 också är en serie kan man tänka sig att det blir aktuellt med en mall för själva serien nån gång framöver. Man skulle dock kunna kalla tidningsmallen för AgentX9 och låta en ev. framtida mall för serien heta AgentX9serie t.ex. Andreas 24 september 2009 kl. 07.29 (UTC)
Visst, det är bara att ändra. //Sir-L 24 september 2009 kl. 09.18 (UTC)
Jag håller med och gör så tills vidare. OlaHe 24 september 2009 kl. 11.22 (UTC)

Fleximall

Jag har tagit upp detta på flera ställen (senast här), men jag tycker det börjar bli viktigt att vi kan minska storleken på mallarna. I och med att många serier dykt upp i flera tidningar, och flera personer jobbat med samma tidningar, kommer vissa artiklar att översvämmas av mallar om det fortsätter såhär. Jag föreslår att vi utnyttjar fleximallen till att endast visa mallens rubrik (i det här fallet Agent X9) och att underrubrikerna Serier, Personer och Relaterat inte syns i utgångsläget. Jag har försökt lösa det men inte lyckats få till nåt som ser bra ut. Sen skulle jag gärna se att man använde olika bakgrundsfärger för mallrubriken beroende på om det är en mall som hör till en serietidning eller en serie eller nåt annat. Andreas 24 september 2009 kl. 08.10 (UTC)

Håller med. // Sir-L 24 september 2009 kl. 09.13 (UTC)
Jag med. Dock är jag inte tillräckligt kunnig för att göra det snabbt och har inte tillräckligt med tid för att sitta och pula med det. Steamboat? Mikke? bnw? OlaHe 24 september 2009 kl. 11.22 (UTC)
Jag tror att jag har löst det... jag använder den oanvända (test?)mallen "Flexi" för att sätta "utanpå" resten av mallen utan att krympa innehållet. Ev ändringar av rubrikbakgrundsfärg, ramfärg o.dyl. görs alltså i "Flexi". Andreas 1 oktober 2009 kl. 11.15 (UTC)
Lysande! ser bra ut. // Sir-L 1 oktober 2009 kl. 11.19 (UTC)
I artiklar med flera mallar (t.ex. Agent Corrigan) blir det ett avstånd mellan mallarna... detta avstånd krymper om man i artikelkoden skriver in mallarna efter varandra istället för under varandra... vet inte om man kan lösa detta med fler ändringar i "Flexi"-mallen, men det ser iaf bättre ut än när mallarna var gigantiska... Andreas 1 oktober 2009 kl. 11.39 (UTC)
Jag inser att jag kommer med det här precis när du lagt ner massa tid på att hitta en lösning, så känn dig fri att skjuta ner mig om du vill, men... Problemet var att den tog för mycket plats även medalla rubrikerna ihopfällda, right? Undrar om inte ne lösning vore att lägga ihopfällningen på hela mallen istället för på samtliga ingående delar, och att om man fäller ut mallen så får man serier och personer och allt vad det är utfällt på en gång? Det blir bara ett klick till skilnad från minst två, i värsta fall ett plus antalet ingående delar. Jag inbillar mig att det värsta fallet inträffar ganska ofta, dvs att man vill se allt. Eller så drar jag bara slutsatser utifrån hur jag själv använder sakerna... Synpunkter? //bnw 1 oktober 2009 kl. 12.12 (UTC)
För den här mallen skulle det kanske funka med den varianten. Men för andra, större mallar, som t.ex. Fantomen, Fantomentidning och Spirou blir det väldigt mycket som kommer på en gång om allt kommer fram med bara ett klick. Andreas 1 oktober 2009 kl. 12.20 (UTC)

Death

Vad är det för "Death" som åsyftas? Länken leder bara till en gaffelsida. OlaHe 24 september 2009 kl. 11.22 (UTC)

Det är en serie av Romero. Vet inget mer om den än så. // Sir-L 1 oktober 2009 kl. 11.20 (UTC)

One-shots

Jag ser nu att några one-shots smugit sig in i mallen; "Ödets nyck", "Mästerrymmaren" (skulle iof kunna tillhöra någon brittisk feature) och "Förbjuden last". Hur ska man göra med sådana? "Ödets nyck" och "Förbjuden last" skulle kunna länkas till respektive skapare (Clavé och Romero). Ska man begränsa one-shots till minimum sidantal, eller till betydande serieskapare? // Sir-L 4 januari 2012 kl. 23.52 (CET)