Questprobe

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Questprobe var en serie datorspel baserade på Marvels figurer som kom ut under 1984. Utgivare var det då populära företaget Adventure International och programmerare var Scott Adams (bör ej förväxlas med serieskaparen med samma namn).

Ursprungligen var tolv spel planerade, men endast tre blev verklighet. Huvudfigurer var Hulk, Spider-Man och Thing/Human Torch. Spelen var så kallade "textäventyr", vilket innebär att spelaren skrev kommandon på förenklad engelska och datorn svarade med engelska beskrivningar. Spelen innehöll dock en del statiska illustrationer. Bland andra John Romita Sr och Mark Gruenwald var inblandade i att skapa grafiken, som dock begränsades av kapaciteten på dåtidens hemdatorer.

Parallellt med spelen utkom också en maxiserie med ett nummer för varje spel. Serierna skulle ge en förhistoria till spelen och samtidigt vara en komplett serieberättelse i sig själva. Liksom spelen utkom endast de tre första numren och huvudfigurer var samma som för respektive spel. Som en röd tråd genom berättelsen går antagonisten The Chief Examiner, som dock har goda intentioner, och som till utseendet baserades på programmeraren Scott Adams. Bland de inblandade serieskaparna märks Bill Mantlo, Mark Gruenwald, John Romita Sr, Al Milgrom och David Michelinie.

Ett fjärde nummer till maxiserien, med Magneto och X-Men i huvudrollerna, skrevs och tecknades färdigt innan titeln lades ner. Manusförfattare var Chris Claremont och tecknare var June Brigman och Terry Austin. Historien publicerades senare i Marvel Fanfare #33.