The Thing

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Thing)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

The Thing, tragisk superhjälte med enorm styrka och tegelstensliknande hud från Marvel Comics. Medlem i Fantastic Four, men har även haft en egen tidning.

The Thing, under sitt riktiga namn Ben Grimm, var flygvapenpilot och blev övertalad av Reed Richards att bli astronaut i ett hemligt rymdprogram, där bestrålningen av kosmisk energi under rymdfärden gav honom superkrafter, men samtidigt berövade honom hans mänskliga utseende.

I Sverige har han även varit känd under namnen Bamsen och Big Ben.

Hans standardfras när han kastar sig in i strid är "It's clobberin' time!" (sv. "Det är dunkardags!")

En av få judiska superhjältar. Sägs vara baserad på sin medskapare Jack Kirby, själv jude.

Thing i andra medier

(Se Fantastic Four för produktioner där hela gruppen har varit med.)

Thing, tillsammans med Human Torch, var huvudperson i datorspelet "Questprobe featuring Human Torch and The Thing".

Under 1979 producerade studion Hanna-Barbera den kortlivade TV-serien "Fred and Barney Meet The Thing", som innehöll Fred och Barney från Familjen Flinta samt Thing. Trots namnet bestod TV-serien av två separata delar, en med Fred och Barney, en med Thing, som inte var kopplade till varandra. Den här varianten av Thing var väldigt löst baserad på serieversionen, här är Thing tonåringen Benjy Grimm som förvandlar sig till Thing genom en magisk ring och ramsan "Thing ring, do your thing!" TV-serien gick bara i tretton avsnitt, och blev i december omvandlad till "Fred and Barney Meet the Shmoo", där de tretton avsnitten dessutom fogades samman med repriser av den tecknade filmversionen av Gnurglorna.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!