Seriewikindiskussion:Instruktioner

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Kategorier

Som det är nu hamnar karaktärer som General Bababu, Överste Worubu och Lamanda Luaga på G för General, Ö för Överste respektive L för Lamanda eftersom det endast är verkliga personer som skall listas efter sina efternamn. Borde man inte göra någon ändring här så att man listar General Bababu på B för Bababu, Överste Worubu på W för Worubu, och Lamanda Luaga på L för Luaga (då kommer han att hamna till sammans med de övriga i familjen Luaga). Detta tycker jag skulle bli mer praktiskt. Karl MAN 20 mars 2007 kl.14.29 (CET)

Personligen tycker jag inte det blir så praktiskt. Då borde Kalle Anka hamna på A också. Det är lättare att säga generellt att seriefigurer listas på förnamn och verkliga personer på efternamn. Enkel regel, lätthanterligt för nya och gamla användare.
Möjligen kan man väl tänka sig att låta artiklarna om General Bababu och Överste Worubu heta bara "Bababu" och "Worubu" istället. OlaHe 20 mars 2007 kl.14.40 (CET)
Jag funderar på om inte smärre bifigurer i Fantomen-serien borde slås ihop till en enda artikel. Flera figurer känns det som man inte kan säga så mycket om... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 20 mars 2007 kl.14.48 (CET)
Tja, många bifigurer har ju Karl MAN lyckats väldigt väl med att göra uttömmande artiklar om. Men jag kan hålla med dig om vissa... T.ex. kunde Djungelpatrullens fyra grundares artiklar gärna hamna i DP-artikeln istället för i egna artiklar. OlaHe 20 mars 2007 kl.15.30 (CET)
Eller någon artikel typ "Bifigurer i Fantomen". 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 20 mars 2007 kl.16.28 (CET)
Förtydligande: just nu tycker jag att de flesta av bifigursartiklarna är tillräckligt utvecklade för att behålla egna artiklar. Men några av dem, typ Djungelpatrullsfigurerna, skulle kunna slås ihop. Tycker jag. OlaHe 21 mars 2007 kl.13.49 (CET)