Starstruck

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Starstruck, amerikansk science fiction-serie av Elaine Lee (manus) och Michael Kaluta (teckningar).

Bakgrund

Serien hade sin bakgrund i en Off Broadway-pjäs av Elaine Lee och Susan Norflet Lee (manus och huvudroller), med scenografi konstruerad av Michael Kaluta och Charles Vess, en ömsint feministisk science fiction-parodi som gick på N.E.T.W.O.R.K. Theater i New York från 16 april till 10 maj 1980.

Efter att musikalen blivit en mindre succé bestämde sig Lee och Kaluta för att producera en prequel i serieform med karaktärerna från musikalen.

Handling och figurgalleri

StubAvsnitt.png Detta avsnitt är bara påbörjat. Du kan hjälpa till genom att fylla i mer .

Utgivning

Serien har haft en ganska ryckig utgivning sedan starten 1982, där den plockats upp på olika håll, lagts ned i förtid, tagits upp igen med omarbetning av gammalt material, etc.

Den första publiceringen var 1982 i den spanska tidningen Comix Internacional från April-November 1982, för att sedan tas upp av amerikanska Heavy Metal November 1982-Juli 1983. 1984 samlades utgivningen med lättare bearbetning i albumserien "Marvel Graphic Novel", och 1985 togs serien upp på Marvels "vuxenetikett" Epic Comics där serien gavs ut mellan februari 1985 och februari 1986. Under 1987-1988 gjorde Lee och Kaluta enstaka avsnitt av avläggaren "Galactic Girl Guides", en mer barnvänlig variant på serien för Comico Comics. 1990 togs serien över av Dark Horse, men lades ned i förtid än en gång. Efter detta låg seriens framtid länge i limbo, tills IDW bestämde sig för att ta upp serien i 2009, och mellan augusti 2009-september 2010 fullföljdes utgivningen med allt material samlat och omtecknat, med ett löfte på slutet om att "This is not the end! The saga will continue!". IDW påbörjade också 2011 boksamlingen Starstruck Deluxe Edition av serien.

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!