Stockholm i serier

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Stockholm i serier: En hyllning till den kungliga huvudstaden i serieform är en utställning på Stadsbiblioteket i Stockholm som pågår 18 november–30 december 2009. Fokus ligger på skildringar av Stockholm i serieform. Utställningen består av ett antal skärmar där utdrag ur serier ställs ut, samt två montrar som represtenterar Per Demervalls och Ola Skogängs serieskapande. Dessutom förevisas diverse svenska seriealbum ur bibliotekets bestånd. I anslutning till utställningen finns möjlighet att beställa ett flertal av de utställda serierna i albumform från Grand Ocean.

Vernissage var den 18 november 2009. I samband med utställningen arrangerade Seriefrämjandet Stockholm stadsvandringar med serietema söndagarna den 8 och 15 november.

Utställningen har sedan vandrat vidare till andra orter. Den visades på Tumba Bibliotek från slutet av januari till den 31 mars 2011.

Utställda serier och serieskapare

Bakom utställningen

Utställningen är ett samarbete mellan Stockholms Stadsbibliotek och Seriefrämjandet Stockholm. Initiativtagare var Per Demervall. I utställningens arbetsgrupp ingick Per Demervall, David Haglund, Ola Hammarlund, Bror Hellman, Myra Klingfors, Magnus Knutsson och Patrik Schylström.

Texterna till utställningshäftet hämtades till största delen från denna Seriewiki.