Supermagasinet

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök


SERIETIDNING
Supermagasinet
Land:Mini sverige.gif Sverige
Språk:Mini sverige.gif svenska

Startade:1982
Upphörde:1983
Förlag:Semic Press
ISSN:0280-0594

Föregående:«Stålmannen (serietidning)
 «Läderlappen (serietidning)
 «Rymdens Hjältar (serietidning)
Nästa:Stålmannen (serietidning)»

Supermagasinet var namnet på den serietidning som Semic skapade 1982 genom att slå ihop några av sina tidigare tidningar med innehåll från DC Comics – tidningarna Stålmannen, Läderlappen och Rymdens Hjältar; dock fortsatte Gigant som en egen tidning. Eftersom Stålmannen var den mest populära av de gamla tidningarna, fick Supermagasinet behålla titeln Stålmannen som parallell titel; den formella titeln var Supermagasinet, men namnet Stålmannen stod i betydligt större bokstäver på omslaget.

"Stålmannen" var mycket riktigt också huvudserie i tidningen medan "Rymdens Hjältar" och "Läderlappen" fick samsas om att vara andraserie. Snart blev dock "Läderlappen" den mest frekventa.

Första året utgavs 26 nummer av tidningen, 1983 utgavs 13 nummer.[1] Från och med 1984 återgick man till namnet Stålmannen som formellt namn på tidningen.[2]

Utöver serier, fanns i tidningen också redaktionella sidor som "Fråga Dagsnyheterna", där läsarna kunde få svar på frågor om olika superhjältar i DC:s universum. Dagsnyheterna var ett namn för tidningen Daily Planet som användes i den dåtida översättningen till svenska av "Stålmannen". En stripp av parodiserien "Stål-Lappen" brukade finnas på de redaktionella sidorna i varje nummer.

Källor

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!