Taiman Blues

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Taiman Blues", Mayumi och Noriko. Bild ur anime. © Tokuma.

"Taiman Blues" ("たいまんぶるうす"), manga av Yuu Furusawa.

Handling

Äventyr och slagsmål bland halvkriminella motorcykelgäng i storstaden Osaka. Gängledarna för de olika klubbarna har med jämna mellanrum uppgörelser man mot man (så kallade taiman) för att se vem som är starkast.

Flera av berättelserna kretsar kring kvinnliga motorcyklister. Här finner vi den 15-åriga Mayumi Hashimoto som rymt hemmet i en småstad efter det att styvfadern försökt förgripa sig på henne. Hon anländer till Osaka med bara 2000 yen på fickan för att söka jobb. Hon träffar Noriko Takada, en 19-årig kontorsanställd kvinna som räddar henne från otrevliga gängmedlemmar och tar sig an henne.

Mayumi får ett arbete på Norikos fars bensinstation, och möter Tashiro, en kille som tillhör gänget Big Bears. Hon blir åter inblandad i gängkrigen och bortförs av Red Sharks, men räddas igen av Noriko, som får nytta av sin forna träning i kampsporten shaolin-kempo. Noriko lyckas värva några kvinnliga medlemmar från både Sharks och Bears vilka tröttnat på det manliga översitteriet, och de åtta flickorna bildar ett eget motorcykelsällskap, Eight Angels, bara för nöjet att åka hoj, träffas och se sig omkring.

Publicering

Mini japan.gif Japan

Följetong i Young Auto med start 1983, samlad i 8 volymer från Houbunsha, den senaste utgiven 2006.

I andra media

Blev även en OAV-anime i 5 fristående avsnitt 1987-90 av Magic Bus, de två sista "ladies edition".

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!