Trinity

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Trinity", titeln på fyra amerikanska serier från DC Comics. De tre senare fokuserar på superhjältetrion Superman, Batman och Wonder Woman.

"Trinity" (1993)

Den första "Trinity" var en crossover 1993 i Green Lantern, Darkstars och L.E.G.I.O.N., tre tidningar som alla handlade om rymdpoliser. I äventyret sammanstrålar de olika polisstyrkorna för att bekämpa tre gudar på planeten Maltus, den plats där Guardians of the Universe en gång kom till.

Serierna skrevs av Gerard Jones, Mark Waid och Michael Jan Friedman, och tecknades av Gene Ha, Barry Kitson och Travis Charest (plus en rad olika tuschare).

"Batman/Superman/Wonder Woman: Trinity" (2003)

Den andra "Trinity" var en miniserie i tre delar 2003, tecknad och skriven av Matt Wagner. Miniserien återberättar första mötet och samarbetet mellan DC:s tre flaggskeppshjältar: Superman, Batman och Wonder Woman. Vid publiceringstillfället ingick inte detta äventyr i DC:s kontinuitet på grund av Wonder Womans relativt korta karriär, men tack vare den nya kontinuitet som etablerades efter "Infinite Crisis" kan detta äventyr numera betraktas som kanon.

"Trinity" (2008)

Den tredje "Trinity" var en maxiserie i 52 delar som utkom varje vecka med början i juni 2008. Serien skrevs av Kurt Busiek och Fabian Nicieza, och tecknades av Mark Bagley, Scott McDaniel, Tom Derenick och Tom Norton. I äventyret försöker bland annat skurkarna Morgaine Le Fey, Enigma och Despero att ta över den jordiska treenighetens plats (Superman, Batman och Wonder Woman).

"Trinity" (2016)

I och med DC Rebirth sjösattes 2016 en reguljär serietidning med manus av Francis Manapul.