Vardagsrealistiska serier

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Vardagsrealistiska)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Vardagsrealistiska serier är en lös term för serier som handlar om människors (eller möjligen antropomorfa djurs) händelser i vardagen. Realistiska serier där äventyret eller humorn står i centrum brukar i regel inte kallas för vardagsrealistiska (även om gränserna är flytande – "Rocky" och "Nemi" kallas t.ex. ofta både skämtbaserade och vardagsrealistiska).

Undergenrer

En undergenre till de vardagsrealistiska serierna är flertalet självbiografiska serier, d.v.s. serier som beskriver serieskaparens egen vardag.

En annan undergenre är den så kallade diskbänksrealismen, som beskriver vardagen på ett närmast tragiskt eller i alla fall melankoliskt sätt, ofta ur ett underklassperspektiv; begreppet är en översättning av engelskans kitchen sink realism. Den mer "normala" vardagsrealismen kan på engelska kallas slice of life.

En del serier kan också skildra vardagen utifrån en viss miljö som är vanlig för seriefigurerna, exempelvis skola eller arbetsplats, och dessa miljöer kan då i sig ge upphov till vad som också skulle kunna kallas undergenrer.

Exempel

Välkända vardagsrealister i serievärlden inkluderar:Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!