Skillnad mellan versioner av "Gargoyles"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Rad 24: Rad 24:
==Kuriosa==
==Kuriosa==
* Weisman har nämnt [[William Shakespeare]] som en inspirationskälla och både Macbeth och Oberon (från "En midsommarnattsdröm") har dykt upp i serien{{Fotnot|2}}.
* Weisman har nämnt [[William Shakespeare]] som en inspirationskälla och både Macbeth och Oberon (från "En midsommarnattsdröm") har dykt upp i serien{{Fotnot|2}}.
* TV-serien hade en tredje säsong men förutom ett avsnitt (som Weisman skrev själv) så anser Weisman den inte vara del av seriens kanon.{{FotNot|3}}
* TV-serien hade en tredje säsong men förutom ett avsnitt (som Weisman skrev själv) så anser Weisman den inte vara del av seriens kanon.{{Fotnot|3}}


==Källa==
==Källa==

Versionen från 2 juni 2007 kl. 07.41

Gargoyles (II) nr 2 (1996) © SLG Comics

Ej att förväxla med Gargoyle, en superhjälte i Marvels universum.


Gargoyles (efter franska Gargouille, på svenska Droppnäsa1 eller Vattenkastare, ful figur gjord i sten som sitter längst ut på vattenrännor, framförallt på gotiska kyrkor) handlar om en grupp medeltida gargoyler som blivit återuppväckta ur sin sömn och hamnat i nutidens New York, där de under nattens timmar bekämpar brott. Ursprungligen var "Gargoyles" en animerad TV-serie skapad av Greg Weisman för Disney.

Gargoyles I (Marvel)

1995 erhöll Marvel Comics licens från Disney och gav ut elva nummer av tidningen.

Gargoyles II (SLG)

I juni 2006 hade Slave Labor Graphics i samarbete med CreatureComics.com övertagit licensen och började publicera en tidning under samma titel. Den här versionen av serietidningen är skriven av Weisman själv och tar vid där TV-seriens andra säsong slutade.

Tidningen började utges 2006. Handlingen utspelar sig med början 1996 och nummer 10 är det första numret att börja 1997.

En spinoff, Gargoyles: Bad guys, är planerad att börja publiceras 2007, och om den går bra planeras ytterligare två stycken, Gargoyles: Pendragon (2008) och Gargoyles: Timedancer.

Kuriosa

  • Weisman har nämnt William Shakespeare som en inspirationskälla och både Macbeth och Oberon (från "En midsommarnattsdröm") har dykt upp i serien2.
  • TV-serien hade en tredje säsong men förutom ett avsnitt (som Weisman skrev själv) så anser Weisman den inte vara del av seriens kanon.3

Källa

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!