Ai Yori Aoshi

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Ai Yori Aoshi", omslag av Kou Fumizuki. © Tokyopop

"Ai Yori Aoshi" ("藍より青し"), manga av Kou Fumizuki.

Handling

Kaoro Hanabishi (eg. Honjou, då hans föräldrar inte var gifta) är en manlig student som lever ensam i Tokyo. Hans mor och far är döda och hans fars släkt har förskjutit honom. Så möter han en barndomsvän från sin hembygd, Aoi Sakuraba, som säger att hon letat efter honom och gärna vill bli hans fru. Kaoro minns knappt vem hon är och blir först lite misstänksam, och tror att Aoi har fått i uppdrag av hans farföräldrars familj att få honom att flytta hem, men börjar så småningom att gradvis besvara hennes känslor. Aoi verkar lite bortkommen och hjälplös, men visar prov på både mod och handlingskraft för att skapa ett kärleksfullt förhållande, trots att även hon löper risk att bli förnekad av sin familj.

Publicering

Japan Japan

Följetong i Young Animal 1998-05, samlad i 17 volymer från Hakusensha med start 1999.

Usa USA

Utgiven i USA av Tokyopop 2004-07.

I andra media

Anime i 24 avsnitt, samt en uppföljare Ai Yori Aoshi Enishi i 12 avsnitt. Även ett populärt dataspel.

Kuriosa

Trots att serien utspelar sig i det moderna Tokyo, så återfinns flera element från det traditionella Japan i berättelsen:

Omiai, arrangerat äktenskap. Aoi och Kaoru blev förlovade som små av deras släktingar. Fast de inte har setts på 14 år, så har Aoi hela tiden drömt om och förberett sig för sin framtida tillvaro som fru till Kaoru.

Zaibatsu, familjeägt handelshus, industrikonglomerat. Kaoru var tänkt som arvinge till faderns del i Hanabishi-familjens zaibatsu men blev arvlös efter faderns död och fick prygel.

Wafuku, traditionell klädsel för kvinnor. Aoi klär sig i gammaldags stil med kimono, obi-skärp, sandaler och sockor. Hennes uppfattning om äktenskapet är lika traditionell, men styrs av äkta känslor.