Akagami no Shirayuki-hime

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Akagami no Shirayuki-hime". Bild av Sorata Akizuki. © Hakusensha.

"Akagami no Shirayuki-hime" ("赤髪の白雪姫", eng. "Snow White with the Red Hair"), shōjomanga av Sorata Akizuki.

Handling

Flickan Shirayuki är herbalist och lever i kungadömet Tanbarun där hon har en liten affär för örter och läkemedel. Hon har ett ovanligt vackert, rött hår och när prins Raj Schenazade hör talas om hennes skönhet beslutar han att föra henne till sitt slott. Prins Raj är ingen god människa, utan en elak kvinnojägare som är van att få allt han vill ha.

När Shirayuki blir kallad till slottet blir hon rädd och klipper av sitt hår, packar ihop sina saker och flyr till skogs. Väl över gränsen till grannlandet Clarines övermannas hon av trötthet och hunger och somnar vid ett till synes övergivet stenhus. Hon väcks av att ett sällskap ankommer till herrgården, Zen och hans följeslagare Mitsuhide och Kiki. Zen uppträder först arrogant och ovänligt när han finner Shirayuki, men blir vänligare stämd efter det att hon lägger om hans skadade arm.

Efter några dagar dyker ett bud upp med en korg äpplen till Shirayuki, som dock Zen tar en tugga av och kollapsar. En väpnare från prins Raj tar med sig både Zen och Shirayuki till slottet i Tanbarun under löfte om ett motgift. Väl där försöker Raj att få Shirayuki att underkasta sig hans vilja, men Zen vaknar upp och protesterar samt avslöjar att även han är en prins, av kungadömet Clarines.

Publicering

Japan Japan

Följetong i LaLa samt LaLa DX med start september 2006. Hittills samlad i 15 volymer från Hakusensha.

Frankrike Frankrike

Utgiven som "Shirayuki aux cheveux rouges" av Kana, 12 volymer sedan 2012.

Tyskland Tyskland

Utgiven som "Die rothaarige Schneeprinzessin" av tyska Tokyopop, 13 volymer sedan 2010.

Taiwan Taiwan

Utgiven av DM5, 10 volymer sedan 2010.

I andra media

"Akagami no Shirayuki-hime". Bild från animen. © Bones.

Även en anime för japansk tv av Bones med start juli 2015. Två säsonger redan planerade.