Alice Margatroid

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Alice Margatroid utanför sin stuga tillsammans med dockan Shanghai. Bild av Makoto Hirasaka. © Makoto Hirasaka.

Alice Margatroid (アリス・マーガトロイド), japansk seriefigur i Touhou Project av ZUN.

Alice Margatroid är en av bifigurerna i Touhou. Hon förekommer i både spelen, serierna och diverse animeringar. Liksom många andra karaktärer i berättelserna har hon magiska krafter.

Publicering

Alice återfinns i de flesta av de manga som ingår i Touhou Project:

Figuren

Alice Margatroid (alternativt Murgatroyd, ett litterärt vampyrnamn) ser västerländsk ut med blont, kort hår och (oftast) blåa ögon. Även det hus hon lever i är av västerländsk typ. Både hennes för- och efternamn är brittiskt inspirerande, förnamnet Alice är via omvägar hämtat från Lewis Carrolls romanfigur i "Alice i Underlandet". Även om hon ser mänsklig ut, så är hon en yokai, dvs en övernaturlig figur ur japansk folktro. Dock är hon inte elak eller ond, och besväras därför inte av Reimu Hakurei och Marisa Kirisame vilka brukar bekämpa dylikt oknytt i Gensokyo.

Alice använder främst magiska krafter som har med dockor att göra. Hon har ett stort antal egentillverkade sådana hemma, som skenbart har eget liv och kan användas till både hushållsändamål och i magiska strider. De flesta är en avbild av henne själv, men även andra typer av dockor, till exempel voodoo-halmdockor har hon använt från tid till annan. Som yokai är hon inte särskilt sällskaplig och verkar inte fäst vid människor. Hon bor i Trollskogen, inte långt från Marisa Kirisame, en magisk kollega. Alice är trots allt ganska vänlig, och bjuder alltid in besökare på en kopp te och kakor, även om hon ibland blir osams med dem.

Alice säger själv att hon klär sig i sju färger, och att detta anger styrkan i hennes magi. Hur det än är med detta, så syns hon oftast i en blå klänning med svartvita ärmar, ett rött hårband, gammalrosa skärp och vita sockor med svarta kängor. Inte sällan bär hon på en bok med ett band runt om, som kallas Alice grimoire, en bok om magi vilket hon tydligen värdesätter starkt eller är beroende av.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!