Alice to Zouroku

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Alice to Zouroku", bild av Tetsuya Imai. © Tokuma Shoten.

"Alice to Zouroku" ("アリスと蔵六"), manga av Tetsuya Imai.

Handling

Barn med övernaturliga krafter är närmast en egen genre inom japansk manga. I denna berättelse möter vi flickan Alice, med kodnamnet "the red queen", som har rymt från en forskningsinstitution där man experimenterar med specialbegåvningar vilka hålls fångna. Alice kan teleportera och även materialisera fram föremål allt efter behag, men är beroende av ett ständigt kaloriintag för att orka.

Jagad av agenter från institutet stöter hon i ett snabbköp ihop med den gamle vithårige mannen Zouroku, som trots sin kärvhet visar sig vara en hygglig person som hjälper henne och ger henne namnet Sana. Hon är dock ibland en rätt odräglig liten person som enbart vill uppnå sitt mål, att krossa institutet och befria sina vänner där som alla är begåvade med "dröm"-krafter. Med Zourokus hjälp blir hon dock alltmer anpassad till ett normalt liv.

Publicering

Japan Japan

Följetong i Monthly Comic Ryu sedan 2012. Hittills samlad i 8 volymer från Tokuma Shoten.

En avläggare i 4-komaformat om Alice i skolan, "Wandare! Alice to Zouroku Gakuen", av Tetsuya Imai med teckningar av Yukimoto Shuji har utkommit med 2 volymer sedan 2017 från Tokuma Shoten.

Usa USA

Licensierad i USA av Seven Seas. 5 volymer har getts ut sedan juli 2017 under titeln "Alice & Zoroku".

I andra media

"Alice to Zouroku", bild ur animen. © Bandai.

Även en anime för japansk tv 2017 i 12 avsnitt av J.C. Staff.

Licensierad i USA av Funimation och streamad av Crunchyroll.