Aliens: Outbreak

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Aliens: Outbreak'" samlar de sex utgåvorna av Dark Horse presents: Aliens vol. 1 i bokform. Första upplagan gavs ut i augusti 1996.

"Outbreak" är första delen i en trilogi, följd av "Aliens: Nightmare Asylum" och "Aliens: Female War" (ursprungligen benämnd "Aliens: Earth War"). Handlingen följer delvis och utspelar sig några år efter spelfilmen "Aliens: Återkomsten" från 1986. När den tredje spelfilmen "Alien3" kom 1992 bröt den mot kontinuiteten i denna historia.

I albumet berättas om hur människorna återigen kommer i kontakt med den främmande livsformen som upptäcktes av Ripleys besättning i den första filmen. Läsaren får följa historien från flera olika personers vinklar, och träffar på ett par av de överlevande från filmen "Aliens: Återkomsten". Korpral Hicks är med sitt sargade ansikte numera en utstött enstöring och den unga kolonisten Rebecca "Newt" Jordan har blivit förpassad till ett mentalsjukhus. Historien tecknades ursprungligen i svart-vitt och har sedan färglagts vilket gör den till ett av de mindre stilrena albumen i serien. För att komma runt problematiken med Hicks och Newts dödsfall i "Alien3" döptes figurerna helt enkelt om till Wilks och Billie.

Utgivning

  • ISBN 1-56971-174-7

Mini sverige.gif Svensk utgivning

Publicerades på svenska i Magnum Comics.Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!