Användare:Georges

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Georges är mitt alias på Seriewikin.

Det var en stor upplevelse för mig att vara med och teckna "Världens längsta serie". Jag sitter i mitten. De båda trevliga killarna till höger och vänster om mig har jag tyvärr aldrig träffat någon mer gång. Rekordet var i med i Guinness Rekordbok i ett år i alla fall. Foto från rekordet 1986 © Karl-Erik Lindkvist

Redan som mycket liten var jag fascinerad av att teckna. Pappa säger att jag tidigt studerade min egen hand och försökte teckna av den. När jag fyllde tretton fick jag en brevkurs i teckning. I sjunde klass fick vi en utbildad bildlärare. Han uppmuntrade mig och försökte få mig att ta nya steg. Våren 1980 gick jag en kvällskurs i oljemålning. Hösten samma år gick jag Bild&Form-linjen på S:t Sigfrids folkhögskola, Växjö. Vår kunniga och inspirerande lärare hette Karin Hartvig.

Jag var tonåring när den stora floden av tecknade serier från Belgien och Frankrike kom till Sverige. Först var det Hergé, Morris och Andre Franquin, sedan kom Jacques Tardi, Jean-Claude Mézières och Derib (Claude de Ribeaupierre). Inspirerad av dessa serieskapare gav jag under 80-talet ut 3-4 seriefanzine (Petrus Immanuel och Petruz). Jag medverkade dessutom några gånger i Seriehorisont.

Under 80-talet bodde jag i Stockholm, där studerade jag både konst och teologi. I fjorton år arbetade jag som pastor i Svenska Missionskyrkan. När barnen var små var det svårt att hinna med teckning och måleri, men även om det blev långa vilopauser så höll jag hela tiden skapandet vid liv. I drygt 20 år (1986-2007) tecknade jag en serie för en liten, med ändock rikstäckande, tidning[1]. Numer tecknar jag en serie för en tidning i Hultsfreds kommun. [[2]]

Sedan några år tillbaka har jag, inspirerad av andra konstnärer här i stan, kommit igång på allvar med måleriet och har deltagit i flera utställningar[3].

Seriewikin

Jag arbetar ibland med dessa listor:

Sidor jag stolt arbetat med:

Dessutom skulle jag vilja arbeta med följande.