Cirno

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Cirno. Bild av Hanabi Suichuu. © ZUN.

Cirno (チルノ), en liten is-fé, en av bifigurerna i Touhou Project av ZUN.

Figuren

Cirno är en fé och kan genom sin magi frammana is och frysa ned saker och ting. Detta är hon stolt över, och betraktar sig lite övermodigt som den starkaste féen av alla i Gensokyo.

Cirno har ljusblå ögon och hår samt är till sättet gladlynt, skälmsk och känslosam, liksom de flesta féer. Hon trivs i kyliga miljöer och bor i Dimmiga sjön nära familjen Scarlets herrgård. Hennes bästa vän är féen Daiyousei, som även hon bor i Dimmiga sjön. Daiyousei har inga speciella krafter, men förmanar och försöker ofta lugna Cirno när hon blir alltför våghalsig och nyfiken.

Cirnos klädsel går i blått och vitt, men hon brukar även ha en liten röd rosett runt halsen, och även en blå eller grön rosett på huvudet. Hennes vingar ser is-aktiga ut och går i ljusblått. Siffran nio återkommer ofta kring henne, och har sitt ursprung i en karaktärsnumrering i en tidig spelmanual för ett Touhou-spel. Cirno är inte så begåvad och misslyckas ofta med att lösa de enklaste gåtor.

När Cirno inte har annat för sig, så fryser hon ned grodor och betraktar sedan dem när de tinar upp. Detta brukar hon dock få bannor för av Suwako Moriya, som i sitt tempel har grodan som totemdjur. Cirno rör sig fritt och tycker om att utforska naturen i Gensokyo. Solträdgården med alla solrosor är omtyckt av Cirno, men samtidigt är hon lite rädd för att där stöta på Yuuka Kazami, dess något oberäkneliga föreståndarinna.

Publicering

Mini japan.gif Japan

Cirno förekommer i flera av de manga som finns runt Touhou Project:

I andra media

Cirno. Bild ur animen "Fantasy Kaleidoscope". © Manpuku Jinja.

Cirno är också med i flera av de anime som finns runt Touhou Project, bland annat de från Manpuku Jinja.

Cirno förekommer också i flera av de spel som finns runt Touhou, till exempel "Embodiment of Scarlet Devil" och "Fairy Wars".

Extern länk

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!