Yuuka Kazami

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Yuuka Kazami" besöker liljekonvaljefältet på den Namnlösa Kullen. Bild av Hanabi Suichuu. © ZUN.

Yuuka Kazami (風見 幽香), japansk seriefigur i Touhou Project av ZUN.

Yuuka är en av bifigurerna i Touhou. Hon förekommer i både spelen, serierna och diverse animeringar. Liksom många andra karaktärer i berättelserna har hon magiska krafter.

Publicering

Yuuka återfinns i de flera av de manga som ingår i Touhou Project:

Figuren

Yuuka introducerades i Touhou-spelet PC-98, och är därmed en av de ursprungliga figurerna i projektet. Yuuka är inte människa, utan en stark youkai, ett oknytt av övernaturligt slag av obestämbar ålder. Hennes magiska krafter har med blommor att göra, och hon syns oftast till bland solrosorna i den stora solträdgården som återfinns i Gensokyos mer centrala trakter. Hon brukar kallas "flower master of the four seasons" och avbildas vanligtvis som en relativt liten kvinna med grönt hår och röda ögon, iklädd en vit blus med gul rosett eller slips samt rödrutig väst och kjol med volanger. Hon bär alltid på ett vitt parasoll, som sägs skydda både mot solen och magiska angrepp. Bland hennes tillhörigheter märks ett stort fickur med romerska siffror på urtavlan. Ibland har hon setts med fyra vingar, två gröna och två vita, men hon kan även vara osynlig, vilket antyder hennes magiska status. I Touhou-spelen är hon en av de bossar man ska besegra.

Yuuka är bekant med seriens huvudpersoner Reimu Hakurei och Marisa Kirisame sedan långt tillbaka i tiden, men står inte alltid på god fot med dem. Marisa tycker att hon är en underlig sort, och en gång försökte hon rasera Reimus helgedom med hjälp av andra youkai. Trots detta dyker hon i flera manga upp hos Reimu och hennes helgedom, när det är någon tillställning på gång. Yuuka har i serierna även besökt vampyren Remilia på hennes herrgård. Yuukas destruktiva sidor tycks mest komma fram när hon har långtråkigt. Medan det kan anses vara oklart om Yuuka är en god eller ond person, så är hon inte mer märkvärdig än att hon kan besöka människobyn för att inhandla blommor, varvid hon alltid uppträder artigt och vänligt. Yuuka tycks huvudsakligen umgås med andra youkai, till exempel den mystiska Yukari Yakumo, tengureportern Aya Shameimaru och den blyga liljekonvaljedamen Melancholy Medicine.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!