Daan Jippes

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Dan Jippes)
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Pluto och Musse Pigg, tecknad av Daan Jippes och tuschad av Mike Royer efter manus av Del Connell ur dagsstrippen 1981-09-20. © Disney
Ruta från Villiams debut i Intercity Incident av Daan Jippes. Ursprungligen publicerad i Stripschrift 1975, senare publicerad i SerieSpecial 2, och återtryckt i Bild & Bubbla 2/1981. © Daan Jippes

Daan Jippes, född 1945, även känd under signaturen Danier, självlärd nederländsk serieskapare som bland annat gjort "Kalle Anka". Har jobbat med tecknad film för Disney, Disney Television och Amblin Entertainment. Framförallt på Disneys "Taran och den magiska kitteln" 1985 och "Aladdin" 1992.

Skapare av figuren Villiam, som debuterade i serien "Intercity Incident" i det holländska fanzinet Stripschrift 1975. Serien publicerades i svensk översättning i SerieSpecial nummer 2 (1977), och återtrycktes i Bild & Bubbla 2/1981. Figuren Villiam har senare främst använts av Freddy Milton i "Villiams Värld".

Seriebiografi

Externa länkarStub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!