Seriewikindiskussion:Förslag på ny indexsida (mars 2007)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Förslag på uppdatering av startsidan. Finns definitivt utrymme för förbättring (jag är inget vidare på att skriva kod), men jag tycker det vore ett steg åt rätt håll. Tyck till. Förbättra. OlaHe 8 mars 2007 kl.10.21 (CET)

Ser bättre ut. Men jag tycker att man kan skippa rutan i välkomsttexten, skulle nog se snyggare ut med text med vit bakgrund. Sir-L 8 mars 2007 kl.10.39 (CET)
Har du ju rätt i. Testar. OlaHe 8 mars 2007 kl.11.13 (CET)
Ser bra ut! Men vi borde hitta något sätt att få den att se mindre fyrkantig ut...MikkeX 8 mars 2007 kl.12.17 (CET)
Spalterna är "jämnbreda" för att sidan ska vara enkel att underhålla och uppdatera. Man ska kunna få plats med både text och bild i båda spalter utan att behöva trixa alltför mycket. Om vi kan göra det mindre fyrkantigt på något annat sätt är jag helt och hålet för det. OlaHe 8 mars 2007 kl.13.07 (CET)
Det "fyrkantiga" är nog inga problem. Det är för att spalterna är jämnbreda (som är mest praktiskt). Det fyrkantiga komemra tt fösvina sedan när artiklarna får olika längd. --Steamboat Willie 8 mars 2007 kl.13.53 (CET)

Tekniskt.

Designen är snygg, en stor förbättring tycker jag. Jag tycker att du borde göra de olika delarna i form av mallar sedan. Det gör det mycket lättare att uppdatera veckans nyheter, etc. Hade vi haft ett par till moduler till själva wikin skulle vi kunnat göra så att t.ex. nyheter uppdaterades automatiskt och att man bara behövde ange artikelrubrik till mallen för att får in veckans utvalda artikel på sidan, och lite mer praktiska småsaker. --Steamboat Willie 8 mars 2007 kl.16.28 (CET)

Ja, åtminstone de dynamiska sektionerna bör nog göras i form av mallar. Just nu ville jag bara komma med ett visuellt förslag.
Modulerna du nämner låter intressanta, men där går gränsen för mina kodkunskaper. Vet du hur man skulle kunna bära sig åt? OlaHe 8 mars 2007 kl.16.45 (CET)
Ja, det vet jag. Svårare att beskriva lite kort bara, men det första som behövs göras är att uppgradera Seriewikin till senaste programvaran. Prenumerera på säkerhetsuppdateringar och sedan ta en koll på http://www.mediawiki.org/wiki/Category:Extensions och börja där. --Steamboat Willie 8 mars 2007 kl.17.45 (CET)
Vi kan inte uppgradera oss mer då vår server inte stödjer det... MikkeX 8 mars 2007 kl.19.45 (CET)
Då är det jobbigt. .. och farligt... För då kan vi inte lägga in nya moduler och vi kan få säkerhetsproblem. Tillhör servern oss eller tillhör den en tjänsteuthyrare? Vad är det för krav som servern inte uppfyller? --Steamboat Willie 8 mars 2007 kl.20.12 (CET)
Och är det för dyrt att uppdatera till en ny, och hålla Wikin nere under flytten? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 8 mars 2007 kl.22.09 (CET)
När det gäller säkerhet så är vi så uppdaterade som det går - vi kan inte uppdatera vidare då den nya versionen av mediawiki behöver en server som har php 5. Vi ligger hos Loopia, där alla sef:s sidor ligger. Det verkar dock som om vi skulle kunna bli flyttade till en mer uppdaterad server i en väldigt snar framtid. MikkeX 8 mars 2007 kl.22.21 (CET)
Skulle gärna vilja se en dölj/visa-funktion för tematikmallarna samt för indexlistorna. Går det att implementera en sån? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 9 mars 2007 kl.00.04 (CET)

Uppdatering?

Det verkar som en majoritet är för den föreslagna förändringen. Är det någon som sätter sig emot? Eller är det någon som har konkreta förslag på förbättringar? Annars kanske vi kan fixa den här uppddateringen snart?

Jag har testat lite med mallar och det verkar fungera utan problem. Det är väl mest att vi får fixa rutiner för "Veckans utvalda artikel" om vi nu ska ha en sådan. Och "Månadens samarbete"-arkivet får ses över eftersom det blir en ny mallstandard.

Om förändringen bifalles så kan jag nog fixa uppdateringen i helgen. OlaHe 8 mars 2007 kl.23.44 (CET)

Jag röstar så klart för. Inte bara för att vi då får bättre mallar utan för att vi skall slippa säkerhetsproblem i framtiden.--Steamboat Willie 8 mars 2007 kl.23.49 (CET)
Jag röstar också för ett byte till nya startsidan. Dock tycker jag rubriken är lite för lång och otymplig, det blir två rader i min webbläsare. Längst ner undrar jag om inte man skulle kunna ändra formuleringar som "Förteckning över alla kategorier" till bara "Alla kategorier", det kanske går att förstå ändå? --David Haglund 9 mars 2007 kl.00.06 (CET)
Bättre så? OlaHe 9 mars 2007 kl.00.20 (CET)
Ah. Jag syftade alltså bara på uppdateringen av startsidan. Den tekniska uppdateringen med bättre säkerhet och ny server ligger bortom både min makt och min fattningsförmåga (åtminstone än så länge). OlaHe 9 mars 2007 kl.00.00 (CET)
Okej, men jag röstar för det också. Den nya mallen är betydligt bättre.--Steamboat Willie 9 mars 2007 kl.00.10 (CET)
Efter reaktionerna här såväl som på forumet, finner jag frågan med "ja" besvarad. Och jag skrider till verket nu. "Snobben" får bli vår första provisoriska "utvalda artikel", men jag hoppas att vi ska utarbetat rutiner för urval och uppdateringar inom en snar framtid. OlaHe 9 mars 2007 kl.11.11 (CET)
Upplagd. Kritik och förbättringar tas fortfarande emot med glädje. Den som kan åstadkomma mallar där även rubrikerna ingår får gärna göra det. OlaHe 9 mars 2007 kl.11.55 (CET)

Går nog bra. Vilka artiklar kan bli utvalda artiklar? Hur väljer man ut dem? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 8 mars 2007 kl.23.57 (CET)
Vi får väl diskutera hur vi ska välja ut dem. Kanske med röstning, plocka från en gemensam lista, roterande diktatorer... Till en början tycker jag väl att vi helt enkelt lägger upp en artikel med god kvalitet för att komma igång. OlaHe 9 mars 2007 kl.00.00 (CET)
Vad kan vara intressant? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 9 mars 2007 kl.00.02 (CET)
Allt är ju intressant. :-) Vi kan nog växla mellan "stora" hjältar som Carl Barks och obskyra figurer som Genius Jones, båda artiklarna är tillräckligt utvecklade. De tidigare månadssamarbetena som blivit någorlunda kompletta, såsom Robert Crumb, Galago, Derib och Pox-rättegången är givna val, om inte nu så någon gång framöver. Sedan kanske vi, som med månadssamarbetet, också bör låta "veckans utvalda" spegla aktualiteter ibland. OlaHe 9 mars 2007 kl.00.20 (CET)
Håller med! Vi behöver ett arkiv för det, också... 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 9 mars 2007 kl.00.27 (CET)