Diskussion:Johnny Thunder (superhjälte)

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Comet?

Nää... nog var det väl västernhjälten som kallades Comet?

Jodå

Det var båda två.

/OlaHe

Thunderbolt

Krävs det en egen sida om Johnnys magiska ande? Han heter egentligen Yz och i senare nummer av JSA har det framkommit att han har en son "Shocko" (sonen har även en flickvän vid namn "Peachy Pet", jag vet inte om det finns någon relation mellan henne och Johnnys adoptivdotter på 40-talen). Vad säger ni?

Nja...

Om du kan fylla två artiklar som inte blir rena kopior av varandra så kan du väl få göra det, men personligen tycker jag nog att det räcker med en artikel. De är ju i stort sett ett och samma koncept -- ungefär som "Hawk and Dove". Inte minst eftersom Johnny och Yz sedermera "blandades ihop".

Men om du är av en annan åsikt så kör på -- OM artiklarna är tillräckligt olika för att motivera dem båda.

Shocko fanns f.ö. redan på 40-talet.

/OlaHe

OK

Gjorde han det? Ok. Du har nog rätt, det skulle vara svårt eftersom de är så beroende av varandra, bör man istället han en underrubrik med Yz i Johnny Thunder-artikeln? I JSA #77 såg men i en ruta hur Jakeem Thunder står med Johnny i koppel medan Yz befinner sig en bra bit därifrån. Jag hoppas att kommande nummer förklarar det bättre.

Svensk publicering

Vart har serien publicerats på svenska? // Sir-L 18 augusti 2011 kl. 21.25 (UTC)

Serien har inte publicerats här, vad jag minns, men figuren har förekommit i "Lagens Väktare"- och "Svarta Fågeln"-avsnitt i Gigant. OlaHe 19 augusti 2011 kl. 01.39 (UTC)
Ok. // Sir-L 19 augusti 2011 kl. 07.12 (UTC)