Diskussion:Robin

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ordningsnumren?

Hur är det med ordningsnumrena här? Carrie Kellys rubrik säger VI, men texten säger "den femte i ordningen". Dessutom finns hon väl knappast i den vanliga kontinuiteten (eftersom hon hör till "Dark Knight Returns"). Nån som kan bringa reda i detta? //bnw 23 september 2009 kl. 08.57 (UTC)

När hon angavs som nummer fem fanns ännu inte Damian. Jag håller f.ö. med – Carrie bör stå under "alternativa versioner", en rubrik som vi har använt i en del andra artiklar. Det är mycket superhjälterelaterat som har ändrats de senare åren och som behöver uppdateras här. Vi superhjälteintresserade kanske borde samla oss till en gemensam insats? OlaHe 23 september 2009 kl. 09.07 (UTC)
Mm. Hurpass officiella är dessa numreringar? Angivningen av Carrie här verkar vara extrapolerad av någon användare? Men generellt så använder sig även DC av numreringar, va? Finns de även inne i seriernas värld, eller bara när man pratar om serierna i vår värld? //bnw 23 september 2009 kl. 09.11 (UTC)
Vet inte riktigt hur du menar med "officiellt". Numreringen är inte en del av namnet typ Gustav V eller så. Men det är en kronologisk listning, som används om och ibland i serierna. Carrie borde dock inte listas på samma sätt som dem som tillhör den ordinarie kontinuiteten. OlaHe 23 september 2009 kl. 09.42 (UTC)
Officiell som i att jag har för mig att DCs hemsida har uppslagsord för "Robin II", "Flash III" osv, att DC själva faktiskt har numrerat figurerna och hänvisar till dessa nummer. Kronologi i serier (särskilt DC...) kan ju vara rätt snårig. //bnw 23 september 2009 kl. 10.02 (UTC)
Jodå, DC använder denna numrering ibland, i Who's Who och kanske även på webbplatsen, men jag är inte säker på att man kan kalla den för "officiell" för det. Både Neil Gaimans Sandman och Sandman Wesley Dodds har t.ex. kallats för "Sandman I" i olika sammanhang.
När det gäller Robin bör det dock inte råda några större tvivel om kronologin, så länge man håller sig till den ordinarie kontinuiteten. Drar man in Carrie Kelly i det hela blir det svårare, men då kunde man lika gärna dra in alla möjliga Robin från paralella universa och "imaginary stories" ända sedan 1960-talet. OlaHe 23 september 2009 kl. 19.10 (UTC)

Fåglar och laglösa

"Namnet Robin är taget från småfågeln rödhaken". Detta verkar vara en förekommande tolkning idag, men det är isf en retcon - i Robins ursprungliga origin sägs tydligt att namnet och kostymen var inspirerade av Robin Hood. --Rosen 27 juni 2011 kl. 22.44 (UTC)

I sin sjävbiografi, "Back to the Batcave", är skådespelaren Adam West (som spelade Batman i TV) noga med att poängtera att namnet Robin ursprungligen inte var inspirerat av fågeln utan av den laglöse i Sherwoodskogen. Morristown 16 juli 2011 kl. 14.33 (UTC)
Rödhakens namn verkar f.ö. också vara taget på måfå efter personnamnet. [1] 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 16 juli 2011 kl. 15.40 (UTC)
Och dräkten är ju också ganska lik den som Robin Hood och hans "Merry Men" brukar bära, t.ex. i den gamla Douglas Fairbanks-filmen m.m. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 7 september 2016 kl. 21.47 (CEST)