Hilda the Witch

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Hilda the Witch ur "Spellbound!" av Dan DeCarlo från Archie's Madhouse nr 20. © Archie Comics
Hilda the Witch och katten Salem av Dan DeCarlo från Archie's Madhouse nr 19. © Archie Comics

"Hilda the Witch" eller "Hilda", komisk serie om häxan Hilda. Från början var hon Archie Comics motsvarighet till The Crypt-Keeper, det vill säga berättare till blandade skräckserier, men hon fick en kort tid en egen serie. Ganska snart förvandlades hon dock till en bifigur till Sabrina tonårshäxan och när "Sabrina tonårshäxan" förändrades så klev Hilda fram som Hilda Spellman, Sabrinas faster, och hon förlorade sin småonda framtoning. I och med komedi-TV-serien "Sabrina" 1996-2003 så förvandlades även Hildas utseende som fram till dess varit den klassiska häxans, med svarta kläder, spetsig hatt, bruten näsa och vårtor till en vanlig kvinnas i klädsel och stil, en stil hon också har behållit i den mer skräckblandade TV-serien "Chilling Adventures of Sabrina" (2016-).

Från början har Hilda en svart katt som familiaris, men så fort Sabrina kliver fram i sin serie så är katten Salem i stället Sabrinas familliaris.

Hilda bodde i tidigare serier ihop med en annan häxa vid namn "Ava", men dyker upp i tidiga Sabrina-serier som en häxa av tre i klassisk Shakespeare-formation runt en stor gryta.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!