Honkai Impact 3

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Honkai Impact 3". Bild av Xiao Xiao Dao. © MiHoYo.

"Honkai Impact 3" ("崩坏3rd"), manhua av Ling Yi Niang (灵依娘) och Xiao Xiao Dao (小小刀).

Handling

En uråldrig kraft släpps åter lös över världen (det var 14 år sen sist) och kollapsen tycks vara ett faktum i denna kinesiska manhua, som bygger på ett mobilspel. I staden Chuangai City utsätts skolan Senba High School oväntat av ett monsteranfall, och tre flickor, Kiana, Mei och Sakura, flyr bara för att finna att hela staden, om inte hela världen, är drabbad av Honkai-strålningen och apokalypsen är ett faktum. Naturkatastrofer, zombies och monster finns överallt. Snart finner de dock bundsförvanter och tar upp kampen, själva är de immuna mot kollapsens kraft, och man söker efter denna tredje kollapsens ombud.

Publicering

Kina Kina

Följetong i You Yaoqi (有妖气) sedan 2015.

Japan Japan

Publiceras i Japan som "崩壊3rd".

I andra media

"Honkai Impact 3", med Kiana Kaslana förföljd på tågstationen av en mecha. Bild ur filmen "Reburn". © MiHoYo Anime.

Ursprungligen ett populärt spel med över 6 miljoner användare från det kinesiska i Shanghai stationerade spelföretaget MiHoYo för smart-phones [1]. Lanserades i Japan i mars 2018, med en miljon nedladdningar första veckan, och släpps snart även i USA.

Blev 2018 även en serie tecknade kortfilmer (anime) under titeln "Honkai Impact 3 - Reburn", producerade av den likaledes kinesiska studion Dancing cg studios. Influenser från japanska anime såsom "Neon Genesis Evangelion" och "Tenchi Muyo" är märkbara, men tekniken är här hypermodern.


Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!