Ichiban Ushiro no Dai Maō

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Ichiban Ushiro no Dai Maō", omslag av Souichi Itō med Akuto och Junko. © Akita Shoten

"Ichiban Ushiro no Dai Maō" ("いちばんうしろの大魔王", eng. ung. "The Great Demon King in the Back Row"), shōnenmanga av Shotaro Mizushiro och Souichi Itō

Handling

Akuto Sai övergavs som baby utanför en kyrka. Som yngling ser han det naturligt att utbilda sig till en hög präst. I den värld han lever i är religion och magi av stor betydelse, och han söker sig till Constant Magic Academy1, en institution som lär ut konsten att bemästra sin magiska kraft, "mana". Under resan dit möter han flickan Junko Hattori, en blivande skolkamrat som kommer från en betydelsefull suharistklan och är skicklig i kampsport, inklusive kort svärd och trästav. Hon finner i honom en frände vad gäller ärlighet och höga ideal, och de svär varandra en trohetsed.

Akuto får antagningsnummer 021 i skolan, och blir liksom alla blivande elever föremål för en hälsoundersökning parad med en förutsägelse om blivande yrke av en frackklädd, cigarrökande talande fågel med röd fluga. Där andra får besked om yrken som präst eller diplomat, så trillar alla omkull av förvåning och skräck när Akuto spås att bli "demonkung". En sådan fanns nämligen för 100 år sedan, och denne skapade ett skräckvälde och försökte ta över världen under ett våldsamt krig. Akuto placeras längst bak i klassrummet och blir föremål för allas blickar och kommer i konflikt med den nyvunna bekantskapen Junko.

Även privat får han finna sig i att vara bevakad, då den kvinnliga androiden (en så kallad Lilidan) Korone dyker upp, utsänd av regeringen för att vara hans personliga observatör 24 timmar om dygnet. Akutos försök att försonas med Junko misslyckas, hon jagar ut honom i skogen, där han möter den mystiska Keina Soga, en alltid frånvarande klasskamrat, som visar sig ha samma hårnål som han som barn gav till en liten flicka i klostret där han växte upp. Vad betyder allt detta, och varför börjar både föreståndaren Fujiko Etou samt studentföreningens styrelse att intressera sig för hans person? Och vad döljer sig i de mystiska ruinerna under skolbyggnaderna?

Publicering

Japan Japan

Följetong i Champion RED sedan 2008. Hittills har 4 samlingsvolymer utgivits av Akita Shoten.

I andra media

"Demon King Daimao", amerikanskt omslag till DVD, med Korone, Keina och Junko. © Sentai Filmworks

Serien är även en anime för tv i 12 avsnitt producerad av japanska Artland år 2010. Utgiven i USA av Sentai Filmworks 2011 under titeln "Demon King Daimao". Även utgiven i Taiwan (av Muse Communication Ltd) samt i Ryssland (under titeln "Князь тьмы с задней парты").

Fotnot

  • 1. Skolans namn syftar troligen på en verklig person, Alphonse Louis Constant, en fransman som på 1800-talet skrev böcker om magi under pseudonymen Eliphas Lévi.