Kategoridiskussion:Artiklar som behöver wikifieras

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Kontrolleras dessa artiklar med jämna mellanrum? Artiklar som bearbetats och kan anses formaterade och encyklopediska borde släppas fria från denna kategori.--Georges 28 oktober 2010 kl. 19.13 (UTC)

Nej, vi har ännu ingen rutin för att gå igenom den, utan det sker när andan faller på. Vore förstås bra om vi kan formalisera rutinen. Däremot tror jag inte att en artikel stannar i kategorin om den är åtgärdad – den som bearbetar den tar väl i de allra flesta fall bort mallen och kategorin på egen hand. Möjligt förstås att någon artikel har "fastnat" i kategorin utan att det är motiverat, men det händer nog inte så ofta. OlaHe 28 oktober 2010 kl. 19.40 (UTC)
För att förtydliga; Det är owiki-mallen som stoppar in saker i den här kategorin. Om man tar bort den så försvinner artikeln. Och den tar man nog bort när man är klar, för den är tydlig och stor och inte vidare prydande för sidan. Däremot vore det bra att som Ola säger få nån rutin för att gå igenom dessa för att snygga upp dem, men det finns som sagt inte just nu. //[bnw] 29 oktober 2010 kl. 06.57 (UTC)
Bra förtydligat. OlaHe 29 oktober 2010 kl. 07.11 (UTC)
Liksom vi har månadens samarbete kanske vi skulle ha Månadens wikifiering? Då får man förstås betona att artiklar inte listas för att de är dåliga, utanför att de behöver wikianpassas och göras färdiga. Eller så kör vi några owikisar som Månadens samarbete. --David Haglund 29 oktober 2010 kl. 09.57 (UTC)
Jag tycker att det är en bra idé, David. Månadens samarbete behöver kanske inte alltid vara en artikel, utan det kanske kan vara en allmän åtgärd då och då. OlaHe 30 oktober 2010 kl. 19.05 (UTC)
OK. Jag trodde endast redaktörerna kunde ta bort owiki-mallen. Jag jobbade om och om igen med Burne Hogarth artikeln och kunde inte fatta varför den fortfarande ansågs "Owiki".--Georges 30 oktober 2010 kl. 16.05 (UTC)
Nej då. Det är inte så många saker som enbart redaktörerna kan göra. Även om redaktionen ofta har åsikter om saker och ting så är det teamwork och medbestämmande som ska vara ledstjärnan här. :-) Snyggt jobbat med Hogarth, förresten! OlaHe 30 oktober 2010 kl. 19.01 (UTC)