Lana Lang

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Lana Lang var Stålmannen/Clark Kents ungdomskärlek hemma i Smallville.

I berättelserna om Stålpojken som publicerades före "Crisis on Infinite Earths" (1985) var Lana Lang övertygad om att Clark Kent var Stålpojken och berättelserna handlade ofta om hur Stålpojken med både list och ofta en del tur lyckades hindra henne från att bevisa sina misstankar. Hon förekom också i några av berättelserna med Legion of Super-Heroes, och hon var hedersmedlem i legionen. Som vuxen blev Lang TV-reporter och Kent blev kollega med henne när han flyttade från tidningen Daily Planet till nyhetsredaktionen på TV-kanalen WGBS.

Efter "Crisis on Infinite Earths" upphävdes - genom en retcon - Clark Kents flytt till TV-mediet och Lana Langs roll i serien förändrades också. Clark Kent skall nu ha avslöjat sina superkrafter för henne när de var unga men berättat att han inte hyser samma känslor för henne utan bara vill vara vän, och som vuxen blev hon aldrig journalist eller kollega med honom. Hon gifte sig så småningom med en annan gemensam ungdomsvän, Pete Ross.

I berättelsen "Superman: Birthright" (2003) gjordes en ny retcon och Lana och Clark har enligt den berättelsen varit tillsammans under en period när de var unga.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!