Night Nurse

Från Seriewikin
(Omdirigerad från Linda Carter, Student Nurse)
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Night Nurse" är en seriefigur från Marvel Comics som har förekommit i åtminstone tre versioner. I alla inkarnationer är Night Nurse en godhjärtad sjuksköterska.


Linda Carter, Student Nurse

"Linda Carter, Student Nurse" var en serie som Marvel publicerade i en egen serietidning åren 1961–63. Huvudserien skrevs av Stan Lee och tecknades av Al Hartley. Historierna kretsade kring romantik och hisnande sjukhushistorier.

Night Nurse (Linda Carter)

1972 kom en ny version av Linda Carter skapad av Jean Thomas och Winslow Mortimer. Det är osäkert om denna Linda Carter var ämnad att vara densamma som Stan Lees kreation (Student Nurse var t.ex. svarthårig, medan Night Nurse var blond). Serien hette "Night Nurse" och publicerades i sin egen serietidning åren 1972–73. Historierna kretsade kring sjukhusdrama, död, kärlek och vid ett tillfälle även gotisk skräck. Linda Carter var huvudkaraktär i nr 1–3, men nr 4 handlade enbart om hennes kollega Christine Palmer.

Tidningen blev ingen succé eftersom superhjälteserier vid den här tiden hade börjat dominera den amerikanska seriemarknaden, och publicerades enbart i fyra nummer. Dock rönte den en viss kultstatus som bara har vuxit med åren.

Nuvarande Night Nurse (Linda Carter)

Idag finns en Night Nurse som driver en privatklinik i Marvels superhjälteuniversum. och tar hand om superhjältar som skadats i strid men inte kan gå till ett vanligt sjukhus, av rädsla för attacker eller för att deras hemliga identiteter ska bli avslöjade. "Nurse" är bara del av hennes kodnamn, då hon i själva verket är en allmänläkare som kan hantera även avancerad kirurgi. Hon debuterade i tidningen Daredevil nr 58 (2004), och har även figurerat i "Spider-Man", "Secret War" och "Civil War". Hon har sedan dess blivit återkommande bifigur i den nya Dr. Strange-tidningen, där hon är magikerns Doctor Stranges flickvän.

Den nuvarande Night Nurse heter Linda Carter, men det är osäkert om hon är ämnad att vara samma Linda Carter som ovan eller om hennes namn är mer av en hommage.

Externa länkar