Mahoromatic

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Mahoromatic" utgiven i anime-format. © Nakayama/Pioneer

"Mahoromatic" ("まほろまてぃっ"), manga av Bunjūrō Nakayama och Bow Ditama.

Handling

I en framtid då jorden har invaderats av utomjordingar så är den kvinnliga stridsandroiden Mahoro Andō nära sin pensionering. Faktum är att hon bara har 37 dagar kvar innan hon stängs av. Dock får hon som belöning för lång och trogen tjänst hos den militära organisationen Vesper (skymmning) välja att utöka livslängden till 398 dagar om alla hennes stridsfunktioner avlägsnas. Detta tilltalar henne, och hon börjar ett civilt liv som hembiträde ("maid") hos tonårspojken Suguru Misato, som lever ensam i Tokyo och vars föräldrar dog för några år sedan.

Mahoro och Sugurus förhållande utvecklas med tiden åt det romantiska hållet, samtidigt som Mahoro bär på hemligheten att hon var den som oavsiktigt dödade Sugurus far under en skärmytsling med de elaka aliens. Mahoro är en pigg och söt liten tjej, som ogillar snusk av allt slag, hon städar undan både damm och Sugurus ekivoka tidningar med samma frenesi. Smuts i sinnet är inte bra, som hon ofta uttrycker det: "ecchi na no wa ikenai to omoimasu". Detta hindrade dock inte att hon (förgäves) före muck från Vesper anhöll om att få sina bröst förstorade, då hon är konstant ledsen över de små hon har begåvats med.

Publicering

Japan Japan

Följetong i Comic Gum med start december 1998, samlade i 8 volymer 1999-2004 från Wani Books.

Usa USA

Utgiven av Tokyopop i 8 volymer 2004-06.

I andra media

Anime för tv i 12 avsnitt 2001, ytterligare 14 avsnitt 2002-03 plus en sommarspecial 2003 samt ett special "get back"-avsnitt 2009. Tv-serien är utgiven på DVD både i USA och UK.