Maris the Chojo

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
"Maris the Chojo", amerikansk utgåva. Bild av Rumiko Takahashi med Maris och Murphy på semester. © Shogakukan

"Maris the Chojo" ("ザ・超女", eng. "The Supergal"), manga av Rumiko Takahashi.

Handling

Den rödhåriga Maris är poliskvinna i Space Patrol, där hon har rangen av löjtnant och patrullerar med sitt rymdskepp ihop med den rävliknande Murphy. Maris är väldigt stark, hela 6 gånger starkare än vanliga människor. Detta beror på att hon kommer från den förintade planeten Thanatos som hade en extremt stark gravitation. Hennes styrka är dock både en tillgång och en källa till bekymmer. Trots att hon bär en speciell dräkt som nedsätter hennes styrka, så har hon ständigt sönder saker och ting omkring sig, inklusive delar av hennes eget rymdskepp.

Skadestånden och ersättningskraven haglar runt Maris var hon än går, så hon tvingas ta trista extrajobb (hon var tidigare brottare) men är ändå fattig. Hennes dröm är att bli rikt gift, och när nu en intergalaktisk miljardär blir kidnappad och fallet blir hennes, ser hon sin chans. Dock tillkommer komplikationer när en av kidnapparna visar sig vara en av Maris gamla brottningsrivaler, Suzy.

Publicering

Japan Japan

Publicerades som en oneshot i Weekly Shounen Sundays extra höstnummer 1980 (Shogakukan).

Återtryck i Rumic World Trilogy, vol 1, 1995, Shogakukan.

Usa USA

Viz i USA gav ut samtliga 3 volymer av Rumic World Trilogy 1997.

Kuriosa

Att Maris är en fattig flicka som vill komma upp sig, en "gold digger", visas i serien genom att hon bär ett hårspänne i form av en yen-symbol. I animen får hon även yen-tecken i ögonen när hon tänker på den lösensumma hon traktar efter.

I andra media

"Maris the Chojo", bild ur animen från YouTube. © Shogakukan

Även en timslång OAV-anime från japanska Studio Pierrot 1986. Utgiven i USA av Central Park Media under titeln "The Supergal" 1993. En av musikstyckena i animen bär titeln "Bimbo '86".