Mokou Fujiwara

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Mokou Fujiwara. Bild ur anime. © Manpuku Jinja.

Mokou Fujiwara (藤原 妹紅), japansk seriefigur i Touhou Project av ZUN.

Publicering

Mini japan.gif Japan

Mokou Fujiwara är en av bifigurerna i Touhou Project. Hon återfinns i flera av de manga som ingår i Touhou Project:

Figuren

Mokou Fujiwara. Bild av Toshihira Arata. © ZUN.

Mokou är en människa som blivit odödlig efter att ha druckit hourai-elixiret för 1300 år sedan. Detta var ett led i hennes konflikt med månprinsessan Kaguya Houraisan som pågått sedan Kaguya avvisat Mokous fars frierier. Fadern Fujiwara tillhörde en adlig klan, men Kaguya motsatte sig alla frierier genom att ställa orimliga utmaningar och krav. Den vackra Kaguya ställde under sin vistelse på jorden i stället sina tjänster till förfogande för kejsaren som erhöll hennes elixir för odödlighet. Här finns således en del likheter med etablerade japanska myter och folksagor både yligt och på djupet.

Mokou är välkänd i Gensokyos människoby och driver ett populärt matstånd. Dessutom guidar hon folk tillrätta i Vilseskogen, där hon tillbringar sin mesta tid och tydligen bor. Hon hjälper både individer som vill till den dolda herrgården Eientei eller bara har gått vilse bland all bambu. Bland hennes vänner återfinns skollärarinnan Keine Kamishirasawa.

Mokous kläder går i rött och vitt, och hon är en av de få kvinnor i Touhou som bär byxor Dessa bärs med röda hängslen och pryds av påsydda tygbesvärjelser, s.k. ofuda. Hennes hår är långt och vitt med en dragning mot blått. På huvudet bär hon en rödvit rosett. Eftersom hon en gång tog en full dos av mån-elixiret, är hon odödlig av tredje graden, vilket innebär att hon kan återgenerera sig efter tillfogade skador och hon är immun mot alla former av destruktion eller besatthet. Mokou har dessutom under sin långa levnad tillägnat sig många krafter av olika slag. Främst är hennes förmåga till kontroll över eld, genom hennes affinitet med fenixfågeln. Hennes styrka gör att hon titt som tätt får bekämpa olika besvärliga oknytt, youkai, som ställer till med oreda i Gensokyo.

I andra media

Mokou är också med som bifigur i flera av de anime som finns runt Touhou Project, exempelvis de från:

Hon förekommer även i flera av de olika Touhou-dataspel som utgivits.

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!