Ravager

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Ravager är en identitet som delats av två barn till superskurken och legosoldaten Deathstroke the Terminator. Några andra har också haft kortlivade brottskarriärer under samma namn i serier från DC Comics.


Ravager I

Grant Wilson åtog sig att genomgå en serie experiment för att kunna efterlikna sin fars förhöjda sinnen och fysik. Bakom behandlingen låg brottsorganisationen H.I.V.E., som ville att Grant under aliaset Ravager skulle lönnmörda Teen Titans. Grants kropp tålde inte påfrestningen och han dog under kampen med de unga tonårshjältarna, vilket fick den effekt som H.I.V.E. hela tiden avsett: Deathstroke blev Teen Titans eviga fiende.

Ravager II

Denne andre Ravager anlitades av Two-Face för att lönnmörda Batman. Försöket misslyckades och han har inte hörts av sedan dess.

Ravager III

Bill Walsh var en rival till Deathstroke som många år tidigare kidnappade ännu ett av Deathstrokes barn, sonen Joseph Wilson, och skar halsen av honom. Joseph överlevde, men blev stum. Åratal senare lockade Walsh ut Deathstroke i strid igen genom att ta namnet och identiteten Ravager. Han dog i en explosion.

Ravager IV

Grant Wilson hade en halvbror, Wade LaFarge, som tog över namnet Ravager. Detta gillades inte av Deathstroke, som manipulerade LaFarge tills han dödades av nästa Wilson-ättling, Deathstrokes dotter Rose.

Ravager V

Rose Wilson var en oäkta dotter till Deathstroke och träffade sin far först som tonåring. Vid det laget var Deathstroke övertygad om att det var hans fel att hans söner Grant och Joesph råkat illa ut och stötte bort Rose. Han överlämnade henne istället i Teen Titans vård, där hon var allmän hjälpreda och barnflicka åt Speedys dotter Lian. Hon blev sedermera adopterad av en civil familj, tills de dödades av Ravager IV (Wade LaFarge). Beställaren av morden var i hemlighet Deathstroke, som sedan gav Rose chansen att bli hans lärling och hämnas på LaFarge. När hon dödat honom tog Rose över identiteten Ravager och assisterade sin far på olika uppdrag. Hon fick samma injektioner som Deathstroke en gång fått och delar nu hans krafter. Hon har dessutom en annan superkraft, möjligheten att se in i den nära framtiden. Injektionerna gjorde dock Rose psykostisk, och hon stack vid ett tillfälle ut sitt eget öga för att bevisa sin lojalitet mot sin far. Till slut insåg Rose att hon inte ville dela sin fars liv längre och anslöt sig till Teen Titans igen.