Seriehörnan

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Seriehörnan är en seriebutik i Göteborg. Den startade 1986 och har sedan dess funnits på fyra olika adresser, alla i Linnéområdet i västra delen av staden. Den säljer svenska nya och begagnade serier samt begagnade böcker, tidningar och film.

Historik

Seriehörnan startade 6 september 1986 på Värmlandsgatan 26.[1] Butikens namn kom sig av att man då var placerad på ett hörn av fastigheten, där Värmlandsgatan möter Fjärde Långgatan.

Därefter har Seriehörnan funnits på ytterligare tre ställen i stadsdelen. Närmast fanns man i 2 1/2 år på Landsvägsgatan och därefter på en annan adress där Landsvägsgatan löper ut i Linnégatan. De senaste åren har man funnits i en lokal på Sveagatan, lite längre söderut i området.

Seriehörnan startade som handelsbolag för att sedemera bli en enskild firma som idag drivs av Tony Lundin.

Butiken är idag en av få kvarvarande serieaffärer i Göteborg. Sedan Dolores lades ner är man den enda specialiserade serieaffären som har ett stort utbud av nya svenska serier (Mynt & Musik och Science fiction-bokhandeln är inga renodlade serieaffärer).

Utbud

Butiken har det mesta av nya serier som kommer ut på svenska i album-/bokform. Dessutom har man ett stort utbud av begagnade serier.

Adress

Sveagatan 3 (spårvagn: Prinsgatan)
413 14 Göteborg
Telefon: 031 - 14 07 44

Öppettider: vardagar 12.00–18.30
lördag 11.00–15.00


Externa länkar

Fotnoter

  1. "Seriehörnan". Facebook.com. Läst 14 mars 2014.