Seriehörnan

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Seriehörnan är en seriebutik i Göteborg. Den startade 1986 och har sedan dess funnits på fyra olika adresser, alla i Linnéområdet i västra delen av staden. Den säljer svenska nya och begagnade serier samt nya och begagnade böcker om rock- och punkmusik.

Historik

Seriehörnan startade 6 september 1986 på Värmlandsgatan 26.[1] Butikens namn kom sig av att man då var placerad på ett hörn av fastigheten, där Värmlandsgatan möter Fjärde Långgatan.

Därefter har Seriehörnan funnits på ytterligare tre ställen i stadsdelen. Närmast fanns man i 2 1/2 år på Landsvägsgatan och därefter på en annan adress där Landsvägsgatan löper ut i Linnégatan. De senaste åren har man funnits i en lokal på Sveagatan, lite längre söderut i området.

Seriehörnan startade som handelsbolag för att sedemera bli en enskild firma som drevs av Tony Lundin[2]. När Tony Lundin avled den 27 september 2021[3] fick butiken stänga, men den kunde åter öppnas den 26 november 2022 efter att den (icke vinstdrivande) ekonomiska föreningen Svea Serier av tidigare kunder tagit över[4][5]. På nyinvigningen medverkade bland andra Johan Wanloo, Malin Biller, Joakim Lindengren, Sture Hegerfors och Svenska Akademiens ständige sekreterare Mats Malm.

Butiken var länge en av få kvarvarande serieaffärer i Göteborg. Sedan Dolores lades ner var Seriehörnan under mer än 10 år den enda specialiserade serieaffären som har ett stort utbud av nya svenska serier (Mynt & Musik och Science fiction-bokhandeln är inga renodlade serieaffärer).

Utbud

Butiken har det mesta av nya serier som kommit ut på svenska i album-/bokform. Dessutom har butiken ett stort utbud av begagnade serier.

Adress

  • Sveagatan 3 (spårvagn: Prinsgatan)
  • 413 14 Göteborg
  • Telefon: 073–375 70 46
Öppettider
  • torsdag, fredag: 12.00–18.30
  • lördag: 11.00–16.00
  • sista söndagen i månaden: 12.00–15.00

Fotnoter

Externa länkar

Varning.png Denna artikel innehåller uppgifter som behöver uppdateras.
Informationen i artikeln kan vara inaktuell, eller innehålla uppgifter om "nuvarande" eller "kommande" händelser som i själva verket redan har passerats,
eller att det inte framgår när händelsen inträffar. – Hjälp gärna till genom att uppdatera informationen!

Gå till diskussionssidan för vidare diskussion.