Seriewikindiskussion:Mallar

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Kanske är det inte helt lyckat att namnge just mallarna för Månadens samarbete och artikel, vi vill ju inte att vem som helst ska kunna använda dem. Den som vill skulle ju kunna göra det ändå för att jäklas, men vi bör kanske inte skylta med just de mallarna. Snyggtabell ska nog vara med dock. --David Haglund 20 maj 2006 kl.15.17 (CEST)

Förvisso en poäng. OlaHe 20 maj 2006 kl.19.01 (CEST)

Fler mallförslag

Jag funderar på om det inte skulle vara bra med en "merge"-mall (Bunta ihop och slå ihjäl" som jag översätter det till: Wikipedia:Merging_and_moving_pages. Samt kanske även någon mall om att artikeln är för stor och att avsnitt bör brytas ut till egna artiklar. 惑乱 分からん 7 juni 2006 kl.01.56 (CEST)

Lite fler möjligheter kanske?

I de andra Wikipedia så finns det lite fler möjligheter till att göra dynamiska mallar. Lite taggar som <include> och villkor och så... men de är tydligne inte implementerat på SerieWikin.

Kanske något för framtiden? Mallar kan användas på ett betydligt mer dynamiskt sätt och jag kunde t.ex. göra en mall för "föregående/nästa Sef-ordförande" mm. Faktarutor som man har vid sidan om artiklar med standardiserat utseende vore en annan variant. --Steamboat Willie 13 december 2006 kl.13.11 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas

Hmmm, just det känns lätt att göra med en simpel tabell, iofs (även om en tabell inte borde vara alltförsvår att mall-programmera...) Vad har du annars för förslag? Om man kan direktlänka till Lambiek eller Toonopedia (tror jag du föreslog tidigare...) skulle iofs vara praktiskt, man behöver bara förstå vilket standardformat de följer...) {{Lambiek:b|barks_carl}} eller något åt det hållet, kanske... 惑乱 分からん 13 december 2006 kl.13.19 (CET)

Är det "include"/"noinclude" som kan dölja en mall, förutom titeln? Det verkar praktiskt, annars... Kan beskådas t.ex. här: http://en.wikipedia.org/wiki/Swedish_krona . 惑乱 分からん 16 december 2006 kl.20.15 (CET)

Även Includeonly är väldigt bra. Tillsammans så kan man skriva instruktioner för mallarna i själva mallarna t.ex. Villkorade rader är något jag saknar. Då kan man göra dynamiska mallar, t.ex. mallar som fungerar generellt för olika artiklar och kan ta emot valfritt antal parametrar. --Steamboat Willie 16 december 2006 kl.21.53 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas
Vem kan programmera sånt? Mikke eller andra? =S 惑乱 分からん 17 december 2006 kl.00.06 (CET)
Det är inte så svårt... Jag har testat att göra några på Svenska Wikin. Alla kan lära sig om man vill och jag har några ideer. ;-) --Steamboat Willie 17 december 2006 kl.00.29 (CET)
För övrigt anser jag att kategorin Erotiska serier skall raderas
Behövde man javascript för sånt, förresten? Är det svårt att implementera? 惑乱 分からん 17 december 2006 kl.03.15 (CET)

Förslag: "viktigt ämne"

Har ett förslag till en mall, som kan anses vara något mellantin mellan "stubbe" och "samarbete". Mallen är tänkt att markera artiklar som får anses som "viktiga" ifrån en seriesynpunkt, i ett historiskt eller kulturellt sammanhang, men där det inte framgår av artikeln. ("Viktighet" är tänkt att definieras ganska brett, t.ex. Image Comics, Trina Robbins, samt Frank Miller (1) och (2), kan även diskuteras från fall till fall.) I nuläget tror jag det kan vara någonting mellan 100 och 1000 artiklar som kan få mallen, vilket kan markeras ungefär såhär.

Denna artikel behandlar ett viktigt ämne ur seriesynpunkt. Dock framgår inte det av artikeln.
Om du kan något om ämnet, uppskattar vi att du lägger till information för Seriewikin.

Tänkt att bli en kategori också, men vet inte helt hur man gördet? Lägger man till [[Kategori:Viktiga ämnen]] i mallen eller? 惑乱 分からん 6 december 2006 kl.18.08 (CET)

Citatmallen

Texten om citatmallen gör så att fontstorleken krymper för all text utanför textrutan för mig. Dvs tabbarna på toppen, och navigeringsrutorna till vänster hamnar efter hela mallavsnittet. Detta under IE 7. Det försvinner om man tar bort texten och kommer tillbaka när den läggs tillbaka. Dock fungerar det om jag flyttade texten till nån annan artikel, så min gissning är att den samverkar med nån annan text på sidan. Love 28 december 2006 kl.12.49 (CET)

Med en radbrytning precis innan mall-exemplet försvinner problemet. Ingen aning varför dock.Love 28 december 2006 kl.12.53 (CET)


De 'uppenbara'?

Har det funnits funderingar eller diskussion om mallar för personer (http://en.wikipedia.org/wiki/Alan_Moore), serier (http://en.wikipedia.org/wiki/Peanuts) och seriefigurer (http://en.wikipedia.org/wiki/Wolverine_(comics))? Wikipedia-länkarna behöver väl inte snos rätt av, men finns med som exempel. Jag vet inte heller exakt vilken info som skulle dit, men visst finns det väl information om dessa entiteter som skulle må bra av att standardiseras? //bnw 9 mars 2009 kl. 09.22 (CET)

Jag tror att vi alla överens om att sträva åt det hållet. Eftersom Steamboat har påbörjat arbetet har han inofficiellt ansvar och lite förstatjing, men det är klart att ju mer han kan delegera desto bättre är det för framåtskridandet. OlaHe 12 december 2009 kl. 11.22 (UTC)
Som det är nu så är det planerat inforutor för Seriefigurer, Serieskapare, Seriealbum och Serietidningar. Någon jag missat? --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 12 december 2009 kl. 16.52 (UTC)
Möjligen "serie", men jag är osäker på exakt vad som skulle kunna stå med där. Kanske "webbserie" med url och uppdaterinsfrekvens, men den blir nog inte mycket större än just så. Inte för att det behöver vara dåligt. //bnw 21 december 2009 kl. 00.52 (UTC)

Dokumentation av mallar...

Javisst, ja... Dokumentationen för befintliga mallar behöver uppdateras... De som finns i dag är lite bristfälliga, och inte särskilt konsekventa. De ser olika ut (jag har ingen skelett-mall för malldokumentation) och flera har ingen dokumentation alls! De borde likformas mer vad gäller dokumentationen.

Den här sidan (Seriewikin:Mallar) behöver göras om från grunden, uppdateras och göras bättre. Jag begär inte att just du, som läser detta skall göra något som ingen annan av oss här har orkat (för att det är tråkigt?) utan bara att det är ett jobb som behövs göras. --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 12 december 2009 kl. 05.11 (UTC)

Vi kan väl börja i diskussionsänden. Har du (och andra) några åsikter om vad som behöver göras, vilken standard vi ska standardisera till, o.s.v. så framför gärna dem här. Om vi har några idéer åt vilket håll vi ska gå så är nog inte själva utförandet så krävande. OlaHe 12 december 2009 kl. 11.18 (UTC)
Vad gäller mallarna så tycker jag att Mall:bofkref och mall:Citat kanske kan vara något att titta på. Vad gäller Seriewikin:Mallar så vet jag faktiskt inte. Fler mallar behöver skrivas in där. Kanske man skall dela upp den på flera sidor för att det inte skall bli för mycket? Oraganisera upp dem lite och gruppera dem bättre?--= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 12 december 2009 kl. 16.56 (UTC)

Uppdatering

Borde man inte ha någon mall då någon sida är utdaterad och behöver uppdateras med ny information? Någon som ha förslag på hur en sån ska se ut? 惑乱 分からん * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * 23 maj 2011 kl. 16.03 (UTC)

Mall:Uppdatera finns ju. E.G. den 8 november 2012 kl. 06.50 (CET)
Inte då jag ställde frågan... 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 8 november 2012 kl. 11.25 (CET)
Det är klart, jag missade att det var förra året du hade ställt frågan... E.G. den 8 november 2012 kl. 13.49 (CET)

Alla mallar vänsterjusteras

Kann någon titta på det här? Jfr Seriewikindiskussion:Deltagarportalen#Alla mallar vänsterjusteras. E.G. den 8 november 2012 kl. 06.53 (CET)

Tydligen inte...? E.G. den 9 december 2012 kl. 14.11 (CET)
Steamboat är huvudansvarig för mallarna, men han är ganska upptagen med jobb för tillfället, svjv. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 9 december 2012 kl. 15.41 (CET)
Det finns ingen annan som vet något om vad som är fel eller hur man kan åtgärda detta? Jag har försökt, men är inte tillräckligt bra på sådnat. E.G. den 3 mars 2013 kl. 14.53 (CET)