Seriewikindiskussion:Uppdateringar och teknik

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

Problem med extensions...

Hej!

Vi har lite problem med extensions.. Jag tror att det beror på att de inte uppdaterats när seriewikin uppdaterats! Dessa behöver vara senaste versionen:

  • Extension:ParserFunctions, och man måste slå på StringFunctions
  • Extension:Calendar (Barrylb), har inte hängt med i uppdateringen, så den funkar inte, är halvt impementerad och kan innebära en stor säkerhetsrisk. Vi bör alltså plocka bort den!

Kan någon av huvudredaktörerna kolla med Joel? Ola? --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 4 december 2011 kl. 10.27 (CET)

Joel har nu utfört det du bett om och dessutom uppdaterat Cite och CharInsert. OlaHe 12 december 2011 kl. 23.39 (CET)

Omröstning: Nya programtillägg...

Eftersom ingen kommenterat alls om nya programtillägg så kanske vi kan gå till omröstning? Se: Seriewikindiskussion:Nya_programtillägg_för_Seriewikin för detaljer.

Jag försöker hitta exempel på sajter som har applicerat de här programtilläggen och hur det ser ut i verkligheten. Har du några länkar i bakfickan får du gärna lägga upp dem här, Steamboat. OlaHe 12 december 2011 kl. 23.39 (CET)
Bra med länkar. Jag är rätt upptagen den här veckan, men ska kolla in närmre under nästa. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 13 december 2011 kl. 10.44 (CET)
Jag förstår inte riktigt poängen med AWC och DiscussionThreading. Diskussionerna på Seriewikin är inte så många och brukar inte behöva modereras särskilt mycket, vad jag har märkt. Program som dessa kan göra formen mer låst, vilket möjligen hämmar kreativiteten. Däremot kan jag tänka mig att det kan finnas användning för ett omröstningsverktyg som Poll2. E.G. den 14 december 2011 kl. 21.06 (CET)
Nej, jag håller inte med. Vi har haft diskussioner som fladdrat runt, och redan i dag är det extremt svårt att hitta och kolla diskussioner, och de finns aldrig på det ställe man förväntar sig. Diskussioner på Seriewikin har dessutom ramlat ur och påverkat själva föreningen. Det finns inget annat forum dit alla medlemmar av wikin är välkomna. Om formen blir lite mer låst - där håller jag inte med - så är det ett litet pris att betala, för som det är nu så måste man nästan vara wiki-expert för att kunna diskutera pro-forma, och policy, etc. vill jag ha mer av... inte att folk skall bli avskräckta på grund av formatet. Så om det är något som är låst så är det dagens system! De här diskussionerna vill jag t.ex. ha i AWC. Diskussioner om enskilda artiklar i diskussionssidan om den artikeln.--= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- 20 december 2011 kl. 07.36 (CET)
Det är alldeles för få som har engagerat sig (inklusive jag själv) i frågan ännu. Juletider brukar vara lågsäsong på Seriewikin. Jag föreslår att vi förlänger omröstningen till en bit in på januari (den 15:e?) och aktivt uppmanar folk (på Facebook, forum etc.) att ta en titt och tycka till. OlaHe 20 december 2011 kl. 07.45 (CET)
Okej, den 23 december till att börja med. OlaHe 20 december 2011 kl. 09.04 (CET)
Folk som är negativa till tilläggen får gärna motivera varför här på diskussionssidan, tycker jag. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran 20 december 2011 kl. 11.44 (CET)
Jag har givit min motivering ovan. Jag tycker att diskussioner om enskilda artiklar brukar hålla sig på de artiklarnas diskussionssidor, även om de ibland kommer in på mer allmänna ämnen (som i diskussionen om den artikel som är månadens samarbete denna månad, men den borde kanske folk hitta till ändå just för att artikeln är månadens samarbete). Mer allmännna diskussioner kunde man ju ha en sida liknande Wikipedias bybrunn till. Jag vet faktiskt inte om Seriewikindiskussion:Deltagarportalen är till för sådana diskussioner, men särskilt mycket debatt är det i alla fall inte där. Var hålls övriga diskussioner egentligen, de som enligt = Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- har "fladdrat runt" och "ramlat ur" (vad som nu menas med det)? E.G. den 24 december 2011 kl. 11.03 (CET)

Lägga till AWC?

AWC:s forum.
Andra sajter med detta tillägg:

Omröstning slutar 23 december.
Ja:

Nej:

  • E.G. den 14 december 2011 kl. 21.06 (CET)

Lägga till DiscussionThreading?

DiscussionThreading.
Exempel:

Omröstning slutar 23 december.
Ja:

Nej:

  • E.G. den 14 december 2011 kl. 21.06 (CET)

Lägga till Poll2?

Poll2 Omröstning slutar 19 december.
Ja:

Nej:

Ny omröstning, oktober 2012

Lägga till Omedelbar allmänning?

För att enkelt kunna använda bilder från Wikimedia Commons här på Seriewikin.
Ja:

Nej:

  • --= Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- (diskussion) 11 oktober 2012 kl. 20.31 (CEST) (Vi kan använda bilderna här redan.. De bilder som stämmer med vår egen policy).
    • Vi kan inte "redan använda" de bilderna här. Vad man kan göra, är att spara en bild från Wikimedia Commons och sedan ladda upp den här, om det är det du menar, men det är ju just det merarbetet som man vill slippa och som man för övrigt kan göra med vilken bild som helst. Fast jag har förstått att den här omröstningen har runnit ut i sanden och att det ändå inte blir något av saken, eftersom det är så få som engagerar sig. E.G. den 7 april 2013 kl. 11.20 (CEST)

Filnamn med diakritiska tecken syns inte

För närvarande syns inte bilder om deras filnamn innehåller diakritiska tecken. Se t.ex. flaggbilderna för Nederländerna, Rumänien och Österrike på Seriewikin:Flaggor och bilden på Klasse Häst. Beror detta på någon programuppdatering som har gått fel? E.G. den 30 januari 2013 kl. 23.57 (CET)

Jag verkar inte ha några problem. Använder Google Chrome. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 31 januari 2013 kl. 00.24 (CET)
Bilderna syns i Safari på min Ipad men inte i Firefox eller Internet explorer i Windows. Underligt. E.G. den 31 januari 2013 kl. 09.11 (CET)
Jag har också problem i Netscape i Windows. Det gjordes en uppdatering för nån månad med någon typ av indexering för att snabba upp wikin och forumet. Men som tumregel ska man ju försöka undvika åäö i filnamn för att slippa problem, även om det numera går bra i många program. Jag undersöker och återkommer! --David Haglund (diskussion) 31 januari 2013 kl. 17.32 (CET)

Är det inte dags att ta bort DiscussionThreading?

För en tid sedan infördes "DiscussionThreading" enligt omröstning ovan (med väldigt få deltagare i omröstningen), men de flesta av oss använder det inte utan tar tvärtom bort den automatiska threading som det innebär, eftersom den uppfattas som störande. Är det inte bättre att ta bort den funktionen från Seriewikin? E.G. den 7 april 2013 kl. 11.16 (CEST)

Är det det som threading innebär? I så fall är jag mot det. Det klassiska systemet känns enklare. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 7 april 2013 kl. 12.46 (CEST)
Är det den som stoppar in fula extrarubriker man inte bett om? Ta bort! //[bnw] (diskussion) 16 april 2013 kl. 15.15 (CEST)

Re: Är det inte dags att ta bort DiscussionThreading? -- = Steamboat Willie / 蒸気船 ウィリー =- (diskussion) 16 april 2013 kl. 15.10 (CEST)

Det skulle fungera bättre om inte vissa användare genast saboterar när någon använder DT. Det skall så klart inte tas bort, utan användarna skall uppmanas att 1) inte sabotera genom att ändra andras inlägg och 2) använda det själva. Att blanda blir däremot dumt.
Finns det någon som har saboterat när någon annan har använt DiscussionThreading? Jag har inte sett något exempel på att någon skulle ha ändrat i någon annans inlägg. Det är en ganska allvarlig anklagelse. Har någon gjort det, är det förstås förkastligt, men det har ju inte med DiscussionThreading i sig att göra. Du får gärna visa oss på var någon har betett sig på det viset. E.G. den 21 april 2013 kl. 17.47 (CEST)
Jag förstår fortfarande inte hur Threading ska funka i praktiken. I det klassiska Wikigränssnittet känns det bara som det blir massa klumpiga rubriker i diskussionerna. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 21 april 2013 kl. 17.51 (CEST)


Nä jag fattar heller inget, extremt lätt att det blir fel oavsiktligen. --David Haglund (diskussion) 22 april 2013 kl. 12.34 (CEST)
Det är väl uppenbart att det inte finns tillräckligt stöd för att ha kvar DiscussionThreading, så när tas det bort? E.G. den 9 juni 2013 kl. 03.46 (CEST)

Justerade spamskydd

Det har kommit in klagomål på Facebookgruppen mot att folk inte får posta, blir spärrade eller inte kan registrera sig. Det beror på att vi ett tag haft förhöjda spamskydd, eftersom det var ett ganska stort problem här (och på alla SeF:s webbsidor) ett tag. Teknikansvarige Joel har underrättats och försöker justera ner spamskydden. Vi kan väl hjälpas åt och notera här om det leder till mer spam eller inte? --David Haglund (diskussion) 22 april 2013 kl. 12.59 (CEST)

Det har även framkommit klagomål mot att, som jag uppfattat det, alla användare som inte är administratorer automatiskt måste lägga in Captcha varje gång de lägger in en extern länk. Jag tycker det antingen borde kunna tas bort, eller att det tillåts för säg de 20 flitigaste författarna annars. Man är ju fortfarande ändå tvungen att registrera sig för att skriva. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 22 april 2013 kl. 14.00 (CEST)
Det borde vara högt skydd mot nya användare (eftersom det är uppenbart att det finns någon eller några botar som av outgrundlig anledning automatregistrerar spamkonton hela tiden) men lågt skydd mot redigeringar när man väl har kommit in. E.G. den 9 juni 2013 kl. 03.45 (CEST)
Jo, instämmer med E.G. Man ska inte behöva skriva in Captcha varje gång man lägger in en extern länk. 惑乱 * \)/ (\ (< \) (2 /) /)/ * Wakuran (diskussion) 10 juni 2013 kl. 13.19 (CEST)