The Maxx

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
Ej att förväxlas med den svenska serietidningen Maxx från Epix, eller "Maxx i rymden".

"The Maxx" är en amerikansk serie av Sam Kieth. Den handlar om en uteliggare som samtidigt är superhjälte i den alternativa verkligheten The Outback. Den gavs ut i serietidningar mellan 1993 och 1998, som senare samlats ihop i TPB-form.

Lista över seriefigurer

  • The Maxx. I vår värld uteliggare. I The Outback superhjälte i lila dräkt med huva och gula handskar med stora klor. Maxx har inte några överdrivna krafter förutom sin muskelstyrka och sina klor.
  • Julie Winters/The Jungle Queen. Frilansande socialarbetare. The Outback befinner sig i hennes undermedvetna, där hon är The Jungle Queen.
  • Mr. Gone. En seriemördare och våldtäktsman som finns i Outback.
  • The Izs. Vita varelser som finns i mängder i Outback. De vita isz är växtätare och ganska harmlösa varelser. Om en vit isz transporteras från The Outback till verkligheten så blir den till en svart isz, som är köttätare och kannibaler och allmänt otäcka varelser.

Gästspel

The Maxx gästspelar även i miniserien "War of the Independents".

The Maxx i andra medier

En animerad TV-serie gjordes på 90-talet av MTV. Den gick i deras "Oddities"/"Liquid Television"-block (tillsammans med bland annat "Æon Flux" och "The Head"). Den har senare givits ut på VHS och DVD.

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!