Vampire Game

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Vampire Game" ("吸血遊戯", "Kyūketsu Yūgi") är en japansk serie av Judal i 15 delar. I Japan publicerades den i Wings Manga Magazine och i USA gavs den ut av Tokyopop. I Sverige gavs den ut som pocket av Mangismo och senare Egmont 2005–08.

Handling

För hundra år sedan kämpade kung Phelos mot vampyrkungen Duzell. De låg båda döende efter den våldsamma striden när Duzell svor att han skulle återfödas om hundra år och hitta Phelos inkarnation och hämnas på honom.

Hundra år senare är tiden inne, men det blir inte som Duzzell har tänk sig. Han återföds som ett (nästan) ofarligt kattdjur. Phelios barnbarns barn, prinsessan Ishtar, tar hand om Duzell i tron om att han bara är en vanlig söt liten kattunge. Ishtar och Duzell borde vara fiender men istället blir de goda vänner och Ishtar bestämmer sig för att hjälpa Duzell att hitta Phelos. Darres, Ishtars livvakt får fullt sjå att hålla koll på den impulsiva prinsessan.

Publicering

Japan Japan

Följetong i Wings 1996, 15 volymer från Shinshokan.

Usa USA

Alla delar utgivna i USA av Tokyopop.

Sverige Sverige

Gavs ut i pocketformat 2005, del 1-11 av Mangismo, del 12-14 av Egmont.

Recensioner

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer! 

Wikipedia-logo.png Artikeln, i den version den hade den 2009-02-20, innehåller till stor del information hämtad från Wikipedia:Vampire Game.