Skillnad mellan versioner av "General Alcazar"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m
Rad 4: Rad 4:
'''General Lazar Alcazar''' är en person i seriealbumen om [[Tintin]].
'''General Lazar Alcazar''' är en person i seriealbumen om [[Tintin]].


Lazar Alcazar är vän till Tintin och medverkade första gången i "[[Det sönderslagna örat]]". Han leder det latinamerikanska landet [[San Theodoros]] där han ständigt måste kämpa om makten med [[general Tapioca]]. Alcazar utnämner Tintin till överste. De två möts återigen i "[[De sju kristallkulorna]]", där Alcazar är knivkastare på en varietéteater. I "[[Tintin hos gerillan]]" leder han en gerilla i djungeln som vill störta general Tapioca från makten. I albumet får Tintin för första gången möta Alcazars hustru, den burdusa Peggy.
Lazar Alcazar är vän till Tintin och medverkade första gången i "[[Det sönderslagna örat]]". Han leder det latinamerikanska landet [[San Theodoros]] där han ständigt måste kämpa om makten med [[general Tapioca]]. Alcazar utnämner Tintin till överste. De två möts återigen i "[[De sju kristallkulorna]]", där Alcazar efter att ha blivit av satt av Tapioca är knivkastare på en varietéteater. I "[[Tintin hos gerillan]]" leder han en gerilla i djungeln som vill störta general Tapioca från makten. I albumet får Tintin för första gången möta Alcazars hustru, den burdusa Peggy.


Alcazar har mustasch och är en mycket dålig förlorare i schack.
Alcazar har mustasch och är en mycket dålig förlorare i schack.

Versionen från 13 februari 2008 kl. 16.14

General Alcazar och Tintin ur debutalbumet "Det sönderslagna örat". © Casterman

General Lazar Alcazar är en person i seriealbumen om Tintin.

Lazar Alcazar är vän till Tintin och medverkade första gången i "Det sönderslagna örat". Han leder det latinamerikanska landet San Theodoros där han ständigt måste kämpa om makten med general Tapioca. Alcazar utnämner Tintin till överste. De två möts återigen i "De sju kristallkulorna", där Alcazar efter att ha blivit av satt av Tapioca är knivkastare på en varietéteater. I "Tintin hos gerillan" leder han en gerilla i djungeln som vill störta general Tapioca från makten. I albumet får Tintin för första gången möta Alcazars hustru, den burdusa Peggy.

Alcazar har mustasch och är en mycket dålig förlorare i schack.

Källor

Wikipedia-logo.png Artikeln, i den version den hade den 31 januari 2006, innehåller till stor del information hämtad från Wikipedia:General Alcazar.