General Alcazar

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
General Alcazar och Tintin ur debutalbumet "Det sönderslagna örat". © Casterman

General Lazar Alcazar är en person i seriealbumen om Tintin.

Lazar Alcazar är vän till Tintin och medverkade första gången i "Det sönderslagna örat". Han leder det latinamerikanska landet San Theodoros där han ständigt måste kämpa om makten med general Tapioca; maktskiftena går aldrig demokratiskt till utan sker via statskupper. Alcazar utnämner Tintin till överste, sedan Tintin oavsiktligt har givit sitt stöd till hans statskupp. De två möts återigen i "De sju kristallkulorna", där Alcazar (efter att ha blivit avsatt av Tapioca) är knivkastare på en varietéteater. I "Koks i lasten" är han inblandad i skumma vapenaffärer med Dawson, och i "Tintin hos gerillan" leder han en gerilla i djungeln som vill störta general Tapioca från makten. I albumet får Tintin för första gången möta Alcazars hustru, den burdusa Peggy.

Alcazar har mustasch och är en mycket dålig förlorare i schack.

Trots att Tintin ställer sig på Alcazars sida i alla konflikter, känns Alcazar egentligen som en ganska moraliskt tvivelaktig karaktär, och ingen direkt bättre ledare för San Theodoros än Tapioca.

Källor

Wikipedia-logo.png Artikeln, i den version den hade den 31 januari 2006, innehåller till stor del information hämtad från Wikipedia:General Alcazar.