Skillnad mellan versioner av "Tundra (Carpenter)"

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök
m (stubbe)
Rad 1: Rad 1:
'''Tundra''' är en [[serie]] skapad av [[Chad Carpenter]] med motiv till stor del inspirerade av tecknarens hemstat; [[Alaska]]. ''Tundra'' heter också förlaget som ger ut serien.
Seriens fasta karaktärgalleri består av lämmeln ''Andy'', ekorren ''Sherman'', björnen ''Dudley'', skunken ''Whiff'', och inte sällan serietecknaren ''Chad'', plus diverse övriga vilda djur samt ett antal människor och husdjur. Människorna skildras definitivt inte som de översta i näringskedjan, och inte heller som de smartaste. I övrigt sticker tecknaren inte under stol med att han strävar till att ta upp [[Larson]]s fallna mantel med sina ibland smått makabra men ofta intelligenta och initierade skämt omkring gränsskiktet mellan vildmarken och människan. Han uppger sig också ha gått i lära hos [[Dik Browne]].
Serien började 1991 och har på relativt kort tid stigit i popularitet. Den publiceras idag i hundratals tidningar världen över, både som dagsstripar, söndagssidor och enbildsskämt. Tundra röstades i någon tidning nyligen till den fjärde mest uppskattade serien i USA, och tilldelades även [[Reuben Awards]] 2008. Carpenter skäms inte heller för att erkänna att han omsorgsfullt vrider ur varje gnutta förtjänst han kan av den stigande populariteten, och det finns mängder med lösgods att köpa med tundratemat.
I Sverige ingår Tundra sedan våren 2008 i tidningen [[Knasen]].
==Externa länkar==
* [http://www.tundracomics.com/ Tundras websida]
[[Kategori:Förlag och studior]]
[[Kategori:Förlag och studior]]
[[Kategori:Amerikanska förlag och studior]]
[[Kategori:Amerikanska förlag och studior]]


{{stub}}
{{stub}}

Versionen från 16 augusti 2008 kl. 23.31

Tundra är en serie skapad av Chad Carpenter med motiv till stor del inspirerade av tecknarens hemstat; Alaska. Tundra heter också förlaget som ger ut serien.

Seriens fasta karaktärgalleri består av lämmeln Andy, ekorren Sherman, björnen Dudley, skunken Whiff, och inte sällan serietecknaren Chad, plus diverse övriga vilda djur samt ett antal människor och husdjur. Människorna skildras definitivt inte som de översta i näringskedjan, och inte heller som de smartaste. I övrigt sticker tecknaren inte under stol med att han strävar till att ta upp Larsons fallna mantel med sina ibland smått makabra men ofta intelligenta och initierade skämt omkring gränsskiktet mellan vildmarken och människan. Han uppger sig också ha gått i lära hos Dik Browne.

Serien började 1991 och har på relativt kort tid stigit i popularitet. Den publiceras idag i hundratals tidningar världen över, både som dagsstripar, söndagssidor och enbildsskämt. Tundra röstades i någon tidning nyligen till den fjärde mest uppskattade serien i USA, och tilldelades även Reuben Awards 2008. Carpenter skäms inte heller för att erkänna att han omsorgsfullt vrider ur varje gnutta förtjänst han kan av den stigande populariteten, och det finns mängder med lösgods att köpa med tundratemat.

I Sverige ingår Tundra sedan våren 2008 i tidningen Knasen.

Externa länkar

Stub.png Den här artikeln är bara påbörjad, en så kallad stubbe. Hjälp Seriewikin växa genom att fylla i mer!