Adventurers' Club

Från Seriewikin
Hoppa till navigeringHoppa till sök

"Adventurers' Club" hette en kortlivad serie som publicerades i tre nummer av DC Comics' tidning Adventure Comics. Handlingen kretsade kring klubbens ledare, Colonel Nelson Strong, som satt och lyssnade till berättelserna om de äventyr som de övriga medlemmarna i klubben upplevt. "Äventyren" var vanligtvis skräckhistorier. Serieskaparna varierade, men första avsnittet gjordes av John Albano (manus) och Jim Aparo (bild). De tre äventyren publicerades i Adventure Comics nr 426–427 och 430 (1973). Första avsnittet återtrycktes senare i Wrath of the Spectre nr 1.

Mer än tjugo år senare, i Swamp Thing nr 144–147 (juli–oktober 1994) dyker Nelson Strong återigen upp, denna gång som en skrytsam och osympatisk storjägare som ser som sin livsuppgift att jaga och utplåna monster. Flera misslyckade försök att fånga Swamp Thing slutar sedermera i att Strong förolyckas. De övernaturliga krafterna i Parliament of Stones återupplivar Strong i form av en elementarande, men även i denna form besegras han av Swamp Thing, och upplöses slutligen till gas (Swamp Thing nr 149–50). Dessa "Swamp Thing"-äventyr skrevs av Mark Millar och tecknades av Phil Hester.

Den senare versionen av Nelson Strong var en skrythals med ett troférum fullt av uppstoppade monster som han påstod att han själv hade dödat. Däribland flera figurer som visat sig vara levande och vid god vigör i andra DC-tidningar (såsom Chemo, Gorilla Grodd och Creature Commandos), vilket föranleder misstanken att Strong dessutom var en lögnare, och hans "uppstoppade" monster konstgjorda.

Andra organisationer med namnet "Adventurers' Club" har förekommit i DC:s serier alltsedan 1940-talet. Dessa går att läsa om i Action Comics nr 27, Detective Comics nr 255, House of Mystery nr 53, 103, 107, 121 och 146 samt My Greatest Adventure nr 29 och 61.